GRADONAČELNIK BEOGRADA OŠTRO PORUČIO ĐILASU: Šapić: Trebalo je da tražiš direktne izbore, da vidimo ko bi ti dao glas!
Foto: screenshot RTS

Polemika

GRADONAČELNIK BEOGRADA OŠTRO PORUČIO ĐILASU: Šapić: Trebalo je da tražiš direktne izbore, da vidimo ko bi ti dao glas!

Politika -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu da je trebalo da traži direktne izbore za gradonačelnika kada je razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

On je, istovremeno, javno pitao Đilasa "o kakvoj pobedi priča" kada je lista "Ujedinjeni" na izborima u Beogradu dobila daleko manje glasova nego vladajuća stranka!

- Nek izađe čovek lepo sa svojim imenom i prezimenom, stavi sebe na čelo liste, nek traži direktne izbore. Ko ne dobije u prvom krugu, a kao što vidite niko nije imao preko 50 odsto kao što je imao predsednik i odmah je izabran, idemo u drugi pa ćemo da vidimo u tom drugom krugu ko ima većinu - rekao je Šapić.

Dragan Đilas
foto: Nemanja Nikolić

On je rekao da bi baš voleo da vidi za koga bi glasali glasači Dveri, POKS-a, DSS-a, Zavetnika, pa i radikala, kad bi morali da biraju između Šapića i Đilasa.

- Da li bi pre glasali za tu neolibarnu politiku koja je za priznavanje zločina u Srebrenici da se automatski etiketira srpski narod kao zločinački, priznavanje Kosova, pa to je danas zvanična politika tih neoliberala koje reprezentuju u gradskom parlamentu Ne davimo Beograd, PSG, Stranka slobode i pravde - rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je naveo da se Đilas "nudi da bude gradska i republička vlast.

- Dok sam ja u gradu Beogradu i dok se ja budem pitao, Đilas neće biti ništa! Znamo se mi dobro, nemoj da se sakrivaš iza svojih čauša. I to što misli da može da udara u nekog kao da je džak, ali i džak kad se zaljulja može da vrati neki udarac. Nikad nisam nikog prvi napao. Evo, izađi lepo na izbore sa svojim imenom i prezimenom pa da vidimo ko će kome da da glasove. Možemo da pravimo i direktne izbore, ja sam za takve - rekao je Šapić.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track