TUŽITELJKA ČITA REČI SVEDOKA 4368, U HAŠKOJ SUDNICI MUK: OVK mi odvela rođaka 1998, o njemu ne znamo ništa, a bili smo za Rugovu
Foto: Kosovo online printscreen

Dvadeseti svedok u procesu

TUŽITELJKA ČITA REČI SVEDOKA 4368, U HAŠKOJ SUDNICI MUK: OVK mi odvela rođaka 1998, o njemu ne znamo ništa, a bili smo za Rugovu

Politika -

Dvadeseti svedok u procesu koji se u Hagu vodi protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija rekao je danas da su pripadnici OVK 1998. godine odveli člana njegove porodice o kome se od tada ništa ne zna, prenosi Koha.

Svedok pod šifrom 4368 svedočio je pod merama zaštite, ali je deo njegovog svedočenja objavljen.

Tužiteljka Rut Hakler pročitala je sažetak ovog svedočenja.

„1998. godine naoružani pripadnici OVK došli su u kuću porodice 4368 i odveli jednog njegovog rođaka na ispitivanje. 4368 i druge osobe su neprestano odlazile u lokalni štab OVK i svaki put su od zvaničnika OVK tražili podatke o svom rođaku, ali nikada nisu dobili nikakvu informaciju. Do danas, 4368 i njegova porodica nisu videli svog rođaka, a njegovi posmrtni ostaci nisu pronađeni“, rekla je tužiteljka.

Tužiteljka je dalje navela da je svedok na pripremnoj sednici rekao da je njegova porodica bila pristalica Ibrahima Rugove, ali da je i podržavala OVK.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track