OVAKVO PONAŠANJE NIJE PREPORUKA BIRAČIMA: Sociolog Vladimir Vuletić o divljanju dela opozicije u Skupštini
Foto: Zorana Jevtić

analiza

OVAKVO PONAŠANJE NIJE PREPORUKA BIRAČIMA: Sociolog Vladimir Vuletić o divljanju dela opozicije u Skupštini

Politika -

Sociolog Vladimir Vuletić, komentarišući pokušaj bojkota Skupštine od strane dela opozicionih poslanika juče i danas, za Kurir ocenjuje da je potpuno nejasno šta tačno deo opozicije pokušava time da postigne.

- To treba staviti u širi kontekst, jer u pozadini su protesti dela opozicije koji su svojevremeno malo oživeli opozicionu političku scenu, ali su se u međuvremenu izduvali, nemaju više tu energiju i zato je veliko pitanje bilo šta i kako dalje. Očito da je jedan od predloga bio i ovaj koji se jeste pominjao u prethodnom periodu, a sve ne bi li na taj način pokušali ponovo da privuku pažnju javnosti. Bojim se, pak, da će ovo čak i one koji su protiv vlasti zbuniti i naterati ih da se zapitaju: "čekaj, ja jesam protiv vlasti, ali za koga bih mogao da budem?", jer ovakvo ponašanje svakako nije preporuka biračima. Jednostavno, iz perspektive građana je nejasno šta želi da se postigne ovime, osim privlačenja pažnje - smatra Vuletić.

Vladimir Vuletić, Profesor Vladimir Vuletić
foto: Nemanja Nikolić

Ukazuje da im je ideja od početka bila da se raspišu izbori, ali ističe da je to kucanje na već otvorena vrata.

- Još pre maltene mesec dana je najavljeno da će izbora biti uskoro, samo je pitanje da li pre ili posle Nove godine - zaključio je on.

Skupština Srbije
foto: Printscreen/RTS 2

Podsetimo, nakon što su juče počeli sa pokušajem blokade rada parlamenta tako što su sve vreme vikali i duvali u pištaljke, deo opozicionih poslanika isto ponavlja i na današnjoj sednici Skupštine, uz još veću buku i trube, a Aleksandar Jovanović Ćuta otišao je najdalje u nezrelom i nedoraslom ponašanju i popeo se na skupštinsku klupu u trenutku javnog glasanja i zakletve novog ministra privrede Slobodana Cvetkovića iz SPS.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja