"POJAČANO PRISUSTVO ITALIJANSKIH KARABINJERA I EULEKSA" Reporter Kurira uživo sa KiM: U strahu, radnici u zgradi ostali CELU NOĆ
Foto: Profimedia

ističe rok

"POJAČANO PRISUSTVO ITALIJANSKIH KARABINJERA I EULEKSA" Reporter Kurira uživo sa KiM: U strahu, radnici u zgradi ostali CELU NOĆ

Politika -

Darko Mirković, novinar Kurira koji izveštava iz Bošnjačke Mahale, izveštava o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Početak dana dočekujemo sa nadom da će proći bez ikakvih incidenata.

KiM, ROSU, Kosovo
foto: Printscreen/Kosovo-online

Odluka o prinudnom iseljavanju srpskih institucija u zgradi u Bošnjačkoj mahali je odložena, jer je ro, kako saznajemo, od Prištine tražila jedna zapadna ambasada.

On je na početku uključenja u jutarnji program, naglasio da zgrada ispred koje se nalazi da su radnici ostali na svojim radnim mestima tokom cele noći u strahu da ih mogu iseliti prema prethodnim najavama.

- Iako se informacija o događanju iseljavanja smatra nezvaničnom, radnici u zgradi u kojoj se nalazi Kosovskomitrovački okrug, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ostali su na svojim radnim mestima tokom cele noći. Ovakav potez objašnjavaju svojim nezadovoljstvom nezvaničnim informacijama i oprezom prema izvorima iz Prištine i Kancelarije opštine pod patronatom takozvane vlade Kosova - preneo je Mirković.

01:48

POJAČANO PRISUSTVO EULEKSA NAKON ŠTO SU RADNICI U BOŠNJAČKOJ MAHALI CELU NOĆ PROVELI U ZGRADAMA OPŠTINE IZ BOJAZNI DA ĆE U NJIH UĆI KOSOVSKI ALBANCI

Naglasio je da je situacija trenutno mirna, ali da je pojačano prisustvo Euleksa, a da su upad u opštinu odložili pod pritiskom predstavnika određene ambasade, i to su nezvanične informacije.

- Situacija u ovom trenutku ostaje mirna, a veliki broj novinarskih ekipa već se nalazi na terenu, prateći svaki mogući razvoj situacije. Što se tiče prisustva pripadnika Kosovske policije, nije primetno da ih ima u većem broju, ali je povećan broj pripadnika Euleksa. Pre nego što su se uključili, na terenu su bila dva ili tri džipa. Takođe, pripadnici italijanskih karabinjera su, kako saznajemo, celu noć patrolirali oko zgrade, pokazavši očiglednu zabrinutost za situaciju i nadu da će sve proteći bez problema - rekao je Mirković i dodao:

Danas je 8. septembar, datum za iseljenje koji je pomeren sa 25. avgusta, a postoji nezvanična informacija da će iseljenje biti odloženo. Ipak, ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati na terenu - kazao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:46

NASTAVAK TERORA NA KIM: Grupa predvođena Kurtijevim izaslanikom Radomirovićem upala u 4 srpske stambene zgrade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track