Branislav Kuzmanović: Pobediću i Tadića i Đilasa

Intervju

Branislav Kuzmanović: Pobediću i Tadića i Đilasa

Politika -
Njih dvojica su možda poznatiji u javnosti, ali u stranci sam pune 23 godine i znam kako ona diše. Partiji treba treći kandidat

BEOGRAD - Moja ideja će pobediti!- DS je najbolja politička organizacija i upravo zbog toga smatram da svako od nas, 100.000 članova, ima pravo da se kandiduje, jer stranku ne čini samo predsedništvo - kaže za Kurir Branimir Kuzmanović, kandidat za lidera DS.♦ Zašto ste se kandidovali kada realno nemate mnogo šansi za pobedu?- To vi mislite. Kandidovao sam novu ideju jer DS mora u budućnosti da se gradi na potpuno novim osnovama, a to u ovom trenutku neće moći ni Dragan Đilas ni Boris Tadić.♦ A to ste vi?- Da. Oni su možda poznatiji u javnosti, ali u stranci sam pune 23 godine i znam kako ona diše. Pobediću i jednog i drugog.♦ Šta vi nudite, čime u stranci niste bili zadovoljni?- Prvo i osnovno je da Demokratskom strankom mora da se upravlja iz Krunske, a ne iz neke državne institucije. To zameram Tadiću, hteo je da vodi i državu i stranku. Ispostavilo se da to nije dobro. Ukoliko pobedim, odmah ću podneti ostavku na mesto predsednika opštine Vračar. DS u svojoj organizaciji mora da se ponaša kao srodne partije iz Evrope, a ne da jedan čovek odlučuje o svemu.♦ Da li se stidite pojedinih stranačkih kolega koje su bile na visokim položajima?- Svako je jedinka za sebe i svi koji su se ogrešili o zakon moraju odgovarati. Ali je činjenica da neki kadrovi iz DS nisu iskorišćeni na pravi način i da je upravo ta kadrovska politika dovela do gubitka vlasti i nezadovoljstva u samoj stranci.♦ Vaša kandidatura je iznenađenje, da li su vas zvali Tadić i Đilas?- Zvali su me i pitali da li je to tačno. Rekao sam da jeste. Stekao sam utisak da su bili pomalo iznenađeni, ali to je njihovo pravo.♦ Tadić optužuje Đilasa da će pretvoriti DS u preduzeće. Šta vi mislite?- Vi uporno pominjete njih dvojicu. Kandidovao sam se jer sam uveren u pobedu i demokratske principe unutar DS.

Mislili su da je pobeda zagarantovana♦ Zašto je po vama Tadić izgubio izbore?- Kampanja nije dobro vođenja. Kao šef izbornog štaba Dragana Đilasa, dao sam svoj maksimum da stranka pobedi na nivou na kojem sam bio odgovoran. Ključ problema je to što su mnogi već u prvom krugu mislili da je pobeda zagarantovana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track