"ODLIČAN I SADRŽAJAN SASTANAK SA PRIJATELJIMA": Vučić razgovarao sa Orbanom i šeikom Bin Zajedom Al Nahjanom
Foto: Zorana Jevtić

"ODLIČAN I SADRŽAJAN SASTANAK SA PRIJATELJIMA": Vučić razgovarao sa Orbanom i šeikom Bin Zajedom Al Nahjanom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić domaćin je trilateralnog sastanka na kom učestvuju i mađarski premijer Viktor Orban i princ prestolonaslednik Abu Dabija šeik Kaled bin Mohamed bin Zajed Al Nahjan.

"Odličan i sadržajan sastanak sa prijateljima šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom i Viktorom Orbanom, koje sam detaljno obavestio o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji. Razmotrili smo i brojne teme u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa", piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

Tema razgovora su bili i veliki investicioni potencijali koji su se otvorili u okviru predstojećeg EXPO 2027, kao i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti. "Zahvalan sam prijateljima iz UAE i Mađarske na spremnosti da čuju naše predloge, planove i ideje, kao i na interesovanju da učestvuju u daljem razvoju Srbije, ali i na posebnoj posvećenosti jačanju čvrstog partnerstva sa našom zemljom i njegovoj nadogradnji u godinama koje dolaze."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track