VUČIĆ UPOZORAVA SVET NA POSLEDICE KURTIJEVOG TERORA: "Ako dozvole da se nastavi, Srbi će krenuti da pakuju stvari na traktore"
Foto: screenshot Happy tv

"Kurti će nastaviti progon i maltretiranje Srba"

VUČIĆ UPOZORAVA SVET NA POSLEDICE KURTIJEVOG TERORA: "Ako dozvole da se nastavi, Srbi će krenuti da pakuju stvari na traktore"

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji rekao je da će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastaviti progon i maltretiranje Srba.

Takođe, predsednik je istakao da će Kurti imati podršku za to.

- Kurti će nastaviti progon i maltretiranje Srba i imaće podršku za to - uvek će kazati "u pravu je".

Kako kaže, Kurtiju je uvek bilo dozvoljeno da radi šta hoće.

- Samo je Srba sve manje - dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Happy tv

Kako je rekao, najsmešnije mu je kada mu kažu da je upozoravao i da je znao da će to da se dogodi:

- Naravno da sam znao, godinu dana vam govorim - kaže predsednik i ističe da nije znao da će ovo da se dogodi na ovakav način, ali da je bilo sigurno da će se Srbi pobuniti.

- Da li znam da će Srbi da se pobune, pa naravno da znam. Ovo je najgori oblik u kojem je eksplodiralo, ali je negde moralo da eskplodira. Bude li međunarodna zajednica dozvolila nastavak terora, ljudi će stati i krenuti da pakuju stvari na traktore. A to niko u svetu ne može da gleda. Nismo daleko od toga. Iako znate kolko su Srbi sa Kosova i Metohije vezani za svoja ognjišta. Kurtijev teror je nešto što prevazilazi sve ono što normalan čovek može da pomisli - rekao je predsednik Vučić i podsetio na sve oblike terora koji se ispoljavaju na severu KiM, od zabrana uvoza srpske robe, do upada u bolnicu i kafiće.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track