PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA RATNIH DOBROVOLJACA 1912-1918: Razgovarali smo o planovima za budućnost Udruženja
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA RATNIH DOBROVOLJACA 1912-1918: Razgovarali smo o planovima za budućnost Udruženja

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Udruženjem ratnih dobrovoljaca od 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca, najstarijim boračkim udruženjem koje ove godine proslavlja 120. godišnjicu postojanja.

"Razgovarali smo o planovima za budućnost Udruženja, a na poklon sam dobio i lepe knjige o legendarnom Vojvodi Vuku i našim dobrovolјcima iz Balkanskih i Velikog rata", napisao je Vučić na Instagramu.

Naveo je da je razgovarao sa počasnim predsednikom udruženja generalom Stuparom, predsednikom Nikolom Filipovićem i članicom Aleksandrijom Kovačević, potomkom generala Božidara Jankovića.

Udruženje je osnovano 16. septembra 1903. u Beogradu kao Savez dobrovoljaca Kraljevine Jugoslavije, a prva članska knjižica uručena je kralju Petaru Prvom Karađorđeviću.

Udruženje dobrovoljaca 1912-1918. godine osnovano je u Beogradu 1969. godine na Vidovdan, kao naslednik Saveza pod izmenjenim imenom.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:46

Predsednik Vučić na otvaranju Prokopa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track