OVO JE OPRAVDANJE LAŽNOG GRADONAČELNIKA SEVERNE MITROVICE! Atić: Do raskopavanja srpskih grobova došlo zbog greške!
Foto: Kosovoonline

sramota

OVO JE OPRAVDANJE LAŽNOG GRADONAČELNIKA SEVERNE MITROVICE! Atić: Do raskopavanja srpskih grobova došlo zbog greške!

Politika -

Radovi na starom pravoslavnom groblju izvođeni su usled greške tzv. kosovskog Ministarstva infrastrukture ili kompanija koje su dobile tendere, saopštio je danas tzv. gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić.

Prema Atićevim rečima, inspekcija Opštine Severna Mitrovica jutros oko 10.30 sati stopirala je radove koji se izvode u Ulici Vlade Ćetkovića u Mikronaselju.

- Čekamo informacije o tome na koji način je prekršen zakon. Videćemo u toku dana da rešimo sve probleme koje napravila kompanija koja izvodi radove - kazao je Atić.

Radovi u Mikronaselju u Severnoj Mitrovici, u kom je probijanjem puta prekopano staro srpsko groblje, obustavljeni su danas nakon što je u ime grupe nezadovoljnih građana bivši predsednik Apelacionog suda u Mitrovici Nikola Kabašić podneo krivičnu prijavu.

Zamenik direktora tzv. Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je da je policija zajedno sa tužilaštvom izašla na lice mesta, da su radovi obustavljeni i da je u toku je prikupljanje informacija od građana i izvođača radova.

- Tužilaštvo ovaj slučaj vodi kao teško krivično delo skrnavljenja grobova i spomenika - rekao je Eljšani.

Groblje u Mikronaselju, koje datira iz perioda od 1912. do 1945. godine, prekopano je i na mestima gde su se nalazili spomenici, pa se na pojedinim delovima vide čak i ostaci pokojnika koji su tu sahranjivani.

Put je, kako su nam preneli meštani koji žive u blizini, napravljen samo za potrebe jednog Albanca čija kuća treba da počne da se obnavlja. Kako kažu, put tu nikada nije bio i niko ih nije obavestio da će ići preko srpskog groblja.

Kurir.rs/Kosovo Online/Radio kontakt plus

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track