PROTEST JOŠ JEDNE JEDINICE KURTIJEVIH SPECIJALACA: Posle FIT-a danas protestuje i Specijalna operativna jedinica
Foto: Printscreen/Kosovo-online

PROTEST JOŠ JEDNE JEDINICE KURTIJEVIH SPECIJALACA: Posle FIT-a danas protestuje i Specijalna operativna jedinica

Politika -

Pripadnici Specijalne operativne jedinice i Specijalne interventne jedinice za eksplozive i detonacije danas će, nakon kolega iz FIT-a koji su to učinili juče, svoje nezadovoljstvo povećanjem plata iskazati protestom, piše Ekonomija onlajn.

Kako saznaje Ekonomija onlajn, današnji protest će se održati u kancelarijama za razliku od druge dve elitne jedinice koje su protestvovale juče ispred zgrade vlade.

Pripadnici elitnih policijskih jedinica su tokom srede zatražili od kosovskog premijera Aljbina Kurtija da ozbiljno shvati njihove zahteve i poručili da od njih neće odustati. Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da nije izostala podrška policiji.

Prema njegovim rečima, prihodi specijalnih jedinica dostigli su 2.200 evra. U međuvremenu, Kurti je rekao da njihova oprema dostiže iznos od 10.000 evra.

Pripadnici specijalne interventne jedinice Kosovske policije (FIT) protestovali su juče ispred Vlade Kosova kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom o novčanim naknadama za Kosovsku policiju, koja je doneta na sednici Vlade u petak.

Prema predlogu, pripadnici elitnih jedinica - Jedinice za specijalne intervencije, Jedinice za brze intervencije i Jedinice za blisku zaštitu dobiće dodatnih 150 evra na osnovnu platu.

Kurir.rs/Ekonomija onlajn/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track