TO NISU SAMO KRAĐE, VEĆ ETNIČKI MOTIVISANI NAPADI! Srpska lista se oglasila povodom pljačke srpskih kuća na Kosovu i Metohiji!
Foto: Kurir

saopštenje

TO NISU SAMO KRAĐE, VEĆ ETNIČKI MOTIVISANI NAPADI! Srpska lista se oglasila povodom pljačke srpskih kuća na Kosovu i Metohiji!

Politika -

Srpska lista je povodom pljački srpskih domaćinstava u Miloševu u opštini Obilić navela da to nisu obične krađe, već etnički motivisani napadi kao deo šireg plana za progon srpskog naroda, prenosi Kosovo Online.

U saopštenju Srpske liste se ističe da kontinuirani napadi na imovinu srpskih domaćina širom KiM imaju za cilj progon Srba i slanje jasne poruke svima koji su raseljeni da ne pomišljaju na povratak na svoja vekovna ognjišta.

Dodaju da nije slučajno to što su napadi posebno intenzivirani u prethodne dve godine od kada je na vlasti režim Aljbina Kurtija, koji i ne skriva sprovođenje svog političkog programa u kome nema mesta za Srbe koji nisu spremni da mu budu poslušnici.

- Nažalost, poslednji izveštaj Evropske komisije nije na adekvatan način obuhvatio etnički motivisane napade protiv našeg naroda, ali i mnoga druga pitanja koja oslikavaju ugrožen položaj srpskog naroda, kako u fizičkom smislu, tako i kada je u pitanju imovina fizičkih lica, ali i Srpske pravoslavne crkve. Stotinu puta javno smo apelovali na međunarodne predstavnike i organizacije zadužene za mir i bezbednost da preventivno deluju, osude napade… Nažalost, nailazimo na zid ćutanja. To ćutanje je ujedno jasna poruka Srbima da su nezaštićeni i da osim praznih priča na terenu nije preduzet nijedan korak da se napadi na Srbe spreče. Sa druge strane to je indirektno poruka ekstremistima da su napadi na Srbe normalna stvar - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track