"NAŠA STVAR JE GDE ĆEMO DA RASPOREĐUJEMO VOJSKU" Vučić: Srbija je vojno neutralna zemlja, zna se ko njom upravlja i komanduje
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

"NAŠA STVAR JE GDE ĆEMO DA RASPOREĐUJEMO VOJSKU" Vučić: Srbija je vojno neutralna zemlja, zna se ko njom upravlja i komanduje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji sa Jensom Stoltenbergom da je Vojska Srbije profesionalno obavljala zadatke.

- Što se tiče Vojske Srbije ona je profesionalno obavljala zadatke. Nikada nije prekoračila svoja prava i ovlašćenja. Uvek je imala korektne odnose sa KFOR i NATO. A gde ćemo i kako ćemo, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i zakonima ove zemlje a ne ugrožavajući nikoga na bilo koji način, mi da raspoređujemo našu vojsku to je naša stvar.

Predsednik je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja i na naređenja ne primamo ni od koga.

- Zna se ko upravlja i komanduje Vojskom Srbije. Ja ću kao vrhovni komandant VS uputiti zahtev Vladi Srbije da razmotri odluku o tome da ponovo krenemo u održavanje vežbi sa našim partnerima.

Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

"Da nam Priština naređuje šta će naša Vojska da ima, pa ne pada nam na pamet"

Predsednik je dodao da nam niko u Prištini neće naređivati šta ćemo mi imati na 10-15 kilometara od administrativne linije pa to nam ne pada na pamet.

"Čitav smisao je kad ćemo da priznamo tzv. nezavisno Kosovo"

- To što nam stalno pomeraju lestvicu, pa to nam stalno rade, čitav smisao je kad ćemo da priznamo tzv. nezavisno Kosovo..., pojasnio je Vučić kad je reč o pregovorima u Briselu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:06

Predsednik Vučić obilazi novi stadion u Zaječaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track