POKRET SOCIJALISTA ČIJI JE OSNIVAČ ALEKSANDAR VULIN: Samo izvorni Dejtonski sporazum dolazi u obzir, ne maštajte o ukidanju RS
Foto: Foto: Pokret socijalista

POKRET SOCIJALISTA ČIJI JE OSNIVAČ ALEKSANDAR VULIN: Samo izvorni Dejtonski sporazum dolazi u obzir, ne maštajte o ukidanju RS

Politika -

Republika Srpska nije nastala Dejtonskim sporazumom, već upornom i tvrdoglavom borbom Srba za slobodu, ali Srbi, za razliku od mnogih drugih poštuju Dejtonski sporazum na kome počiva mir u Bosni i Hercegovini.

Svaka promena Dejtonskog sporazuma za nas je apsolutno neprihvatljiva i svako nepoštovanje procedura proisteklih iz Dejtonskog sporazuma za nas je neprihvatljivo. Dakle, nikakva nova tumačenja, nikakve modifikacije, nikakve izmene slova tog sporazuma ili ganjanje duha tog sporazuma nisu i neće biti prihvatljivi, samo izvorni Dejtonski mirovni sporazum dolazi u obzir.

Svaki nasrtaj na Dejtonski sporazum i svaki pokušaj rušenja Dejtonskog sporazuma, završi se pokušajima uništenja i ukidanja Republike Srpske.

Srbija je garant očuvanja Republike Srpske i Srba koji u njoj žive i nikakve izmene Dejtonskog sporazuma nisu moguće", poručili su u Pokretu socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin povodom 28. godišnjice Dejtonskog sporazuma.

Kurir.rs

Bonus video:

00:45

Konačno pristižu socijalisti (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track