NI U TITOVO VREME SE NIJE OVOLIKO GRADILO! SRBIJA, ZEMLJA PUTEVA! Sve o novoj saobraćajnici: Od Bogatića do BiH čak 5 mostova FOTO
Foto: Nenad Kostić

četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake

NI U TITOVO VREME SE NIJE OVOLIKO GRADILO! SRBIJA, ZEMLJA PUTEVA! Sve o novoj saobraćajnici: Od Bogatića do BiH čak 5 mostova FOTO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci istakao značaj ove brze saobraćajnice za Srem i Mačvu, ali i za celu Srbiju.

- Ni u Titovo vreme nisu građeni putevi u tom pravcu, prema Republici Srpskoj, tačnije Bosni, kao da su namerno hteli da nas udalje. Srećan sam što Srem i Mačva ovo dobijaju. Znate li šta ovo znači za ovaj kraj. Samo moramo da počnemo da radimo put prema Tekerišu - kazao je predsednik, ističući značaj ove saobraćajnice.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

- Brza saobraćajnica do Loznice život znači ljudima - dodao je predsednik.

Naime, od Bogatića do granice sa BiH - predviđeno je pet mostova koji će premostiti lokalne puteve, manje vodotokove i kanale, kao i četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake, navodi se na sajtu JP "Putevi Srbije".

Saobraćajnica na ovoj deonici obuhvata katastarske parcele Dublje, Klenje i Badovinci na teritoriji opštine Bogatić i Zmijnjak na teritoriji grada Šapca.

Biće omogućena brzina kretanja od 100 kilometara na čas sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake.

Kurir.rs

Bonus video:

00:38

UBRZANA MODERNIZACIJA SRBIJE: Vučić najavio pregovore o izgradnji brze pruge Beograd-Niš (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track