Jorgovanka zamenik Aleksandra Vučića!

Kurir otkriva

Jorgovanka zamenik Aleksandra Vučića!

Politika -
Na izbornoj skupštini SNS, zakazanoj za 29. septembar, za zamenika predsednika stranke biće izabrana Jorgovanka Tabaković

BEOGRAD - Funkcija za Cicu.Jorgovanka Tabaković, dosadašnja članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), najverovatnije će biti novi zamenik predsednika SNS, saznaje Kurir.Budući predsednik naprednjaka, sada vršilac te dužnosti, Aleksandar Vučić na inicijativu članova stranke predložiće Cicu Tabaković (kako Jorgovanku zovu prijatelji) za svog zamenika.- Jorgovanka je od samog osnivanja u SNS. Prepoznatljivo je lice stranke, veliki stručnjak u svojoj oblasti i izvrsna žena, koja je svime što je uradila za stranku apsolutno zaslužila da dobije ovu funkciju. Stranačko članstvo je zadovoljno njenim radom, posebno u oblasti ekonomije, i Vučiću su sugerisali da bi baš Tabakovićeva trebalo da bude njegovog zamenik - otkriva naš izvor iz vrha SNS.Kako dodaje naš sagovornik, zbog velikog poverenja koje uživa u stranci Jorgovanka će bez problema biti izabrana za novog zamenika predsednika. Prema istim saznanjima, funkcija na koju bi Tabakovićeva bila postavljena bila bi zamrznuta sve dok ona obavlja dužnost guvernerke Narodne banke Srbije (NBS).Tabakovićeva juče nije želela da govori na ovu temu.

Odana stranciJorgovanka Tabaković je doktor ekonomskih nauka, a u SNS je od osnivanja. Rođena je u Vučitrnu 1960, a živela je u Prištini do 1999, kada se preselila u Novi Sad, gde i danas živi. Tabakovićeva je udovica i majka troje dece. Za guvernera NBS izabrana je 6. avgusta 2012, kada je i zamrzla stranačku funkciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track