"MOGUĆA MANJINSKA PODRŠKA SNS I SPS ZA VLAST U BEOGRADU" Oglasio se Nestorović: Mi smo odlična udavača, jer ništa ne tražimo
Foto: Petar Aleksić

"MOGUĆA MANJINSKA PODRŠKA SNS I SPS ZA VLAST U BEOGRADU" Oglasio se Nestorović: Mi smo odlična udavača, jer ništa ne tražimo

Politika -

Sačekaćemo konačne rezultate, ne bismo išli ni sa kim u koaliciju, jer smo se tako na početku dogovorili. Nas 11 osnivača pokreta ovih dana će da se sastane i da glasa, pa ćemo da vidimo da li da budemo manjinska podrška SNS i SPS za neke konkretne predloge.

Mi jesmo opozicija, ali nismo opozicija svemu. Ukoliko bi u gradskoj skupštini bilo dobrih predloga ili ako bi se u republičkom parlamentu glasalo za Rezoluciju o KiM koja je u interesu države, naravno da bismo to podržali. Ušli smo u ovu priču jer želimo da očuvamo integritet Srbije, a ne zbog novca. Para nemamo, a svi smo ostvareni ljudi. Mi smo odlična udavača, jer ništa ne tražimo.

Ovako o formiranju većine u Skupštini grada Beograda govori prof. dr Branimir Nestorović, koji je sa svojim pokretom "Mi - glas iz naroda" ostvario neočekivan rezultat na izborima. Osvojio je 13 mandata u Narodnoj i šest u beogradskoj skupštini. Međutim, kako tradicionalna koalicija naprednjaka i socijalista sa 55 odbornika od ukupno 110 ne može da formira većinu u Starom dvoru, neophodna im je saradnja sa članovima pokreta "Mi - glas iz naroda". Na razgovore su ih, još tokom izborne noći pozvali i predsednik Aleksandar Vučić i gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Branislav Nestorović
foto: screenshot Prva tv

Ono što je sigurno, kaže popularni pulmolog, je da on i njegovi saborci iz pokreta "Mi - glas iz naroda" sigurno neće biti ni u kakvoj koaliciji i dogovoru sa "Srbijom protiv nasilja".

- Vidite šta rade sada posle izbora, kao da prave atmosferu Majdana - kaže doktor Nestorović.

- Dragan Đilas i njegova Stranka slobode i pravde su napravili dobar fazon, nisu izašli samostalno na izbore jer nemaju nikakvu podršku. Nego su iskoristili one tragedije u maju, uzeli su naziv tadašnjih protesta i okupili druge stranke. Imali su dobar marketing i bolje su prošli ovako na izborima nego da su išli sami. Onda su lansirali Proglas, što je isto to. Sa njima nemamo o čemu da razgovaramo.

Kako je Kurir pisao, Aleksandar Pavić, jedan od osnivača trenutno najtraženije liste "Mi - glas iz naroda", čiji je nosilac dr Branimir Nestorović razrešio je jednu dilemu i potpuno eliminisao jedan od tri moguća scenarija za komponovanje većine u Beogradu, rekavši da s listom "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa i Marinike Tepić, kako tvrdi, nikada, ni pod razno, neće u koaliciju. Ostaju, kako kaže, još dve opcije - saradnja s listom "Srbija ne sme da stane" ili novi izbori ukoliko niko ne može da obezbedi većinu.

Pavić kaže i da fascinantan rezultat njihove liste na republičkom i gradskom nivou za njih nije bio iznenađenje. Podsećamo, oni su osvojili 5,3 odsto glasova na beogradskom i 4,49 odsto na republičkom nivou.

Kurir.rs/Novosti/ M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track