ZAVRŠEN protest ispred Republičke izborne komisije
Foto: Fonet Marko Dragoslavić

ZAVRŠEN protest ispred Republičke izborne komisije

Politika -

Protesta na koji su pozvali predstavnici izborne liste "Srbija protiv nasilja" tražeći poništavanje izbora na svim nivoima, održan je večeras u centru Beograda. Protest je počeo oko 18 časova, i okončan je nešto posle 21 sat.

21.10 Završen protest

Protest u centru grada je završen. Studenti koji učestvuju na protestu ponovili su svoj zahtev da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouporave do ponedeljka u 12 otvori biračke spiskove, a u protivnom će blokirati dve tačke u glavnom gradu.

20.30 Okupljanje i u Nišu

Na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" građani su se u Nišu okupili ispred skupštine grada Niša u znak podrške protestima u Beogradu. Kolicija u Nišu zatražila je od Gradske izbirne komisije uvid u birački spisak. Izbori su pokradeni i tražimo njihovo ponavljanje i odgovornost svih onih koji su učestvovali u izbornoj krađi, poručili su govornici na ovom okupljanju.

19.00 Traže otvaranje spiskova

Učesnici protesta zatražili su i večeras otvaranje biračkih spiskova i najavili protest ukoliko to ne bude urađeno do ponedeljka.

18.30 - Još dva poslanika stupaju u štrajk glađu

Marinika Tepić rekla je da će od sutra u štrajku biti još dva poslanika - Željko Veselinović i Janko Veselinović.

RIK, Protest
foto: Fonet Marko Dragoslavić

18.15 Počeo protest, blokiran saobraćaj

Okupili su se u Ulici kralja Milana ispred male zgrade Skupštine Srbije, gde je sedište Republičke izborne komisije (RIK).

Okupljeni još pristižu, a neki su prekoputa, u Pionirskom parku, javlja reporter agencije Beta. Nose transparente "Živela izborna krađa", "Kradomanija" i druge.

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" i građani protestuju od ponedeljka, dana posle izbora, tražeći poništavanje izbora na svim nivoima zbog, kako tvrde, izborne krađe, zbog čega ih je nekoliko stupilo u štrajk glađu, predvođenih potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track