"NEMA ŠTA DA OČEKUJETE OD KURTIJA, NATERAJTE GA" Drecun o novim provokacijama: Dovršavaju san o stvaranju VELIKE ALBANIJE
Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / Profimedia, EPA/GEORGI LICOVSKI

kurir tv

"NEMA ŠTA DA OČEKUJETE OD KURTIJA, NATERAJTE GA" Drecun o novim provokacijama: Dovršavaju san o stvaranju VELIKE ALBANIJE

Politika -

Gost jutarnjeg programa Redakcija na Kurir TV bio je Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM.

U razgovoru s voditeljkom Anastasijom Čanović prokomentarisao je jučerašnje poruke Aljbina Kurtija o slobodi kretanja za vozila sa tablicama centralne Srbije, tačnije o neslobodi.

Milovan Drecun
foto: Kurir TV

- Kurti preduzima kontinuirano jednostavne mere kojima je cilj da se maksimalno oteža život srpskom narodu, posebno na severu Kosova koja je trenutno u fokusu udara Kurtija i njegovog režima, da se onemogući bilo kakav normalan život Srbima, bilo kakva perspektiva, ne bi li oni jednostavno počeli da shvataju da im nema budućnosti na Kosovu i Metohiji i da se jednostavno isele. I to bi bilo dovršavanje onog sna o ujedinjenju Kosova i Albanije, stvaranju etnički čiste velike Albanije - smatra Drecun.

Ukazao je i na inertnost međunarodne zajednice kada je reč o odnosu s Prištinom.

01:06

NEMA ŠTA DA OČEKUJETE OD KURTIJA, NATERAJTE GA Drecun o novim provokacijama: Dovršavaju san o stvaranju VELIKE ALBANIJE

- Ono što je problematično je znate što, pored toga što Kurti primenjuje sve mere da bi maksimalno otežao život Srbima, što on apsolutno ne poštuje ni jedan dogovor. I što oni koji bi trebalo da ga nateraju, da ga poštuju, jednostavno ćute, oglušavaju se o tome, neće da se izjašnjavaju i daju neke nemušte izjave, što smo čuli Stanovu da sad očekuju nešto od Prištine. Ne možete da očekujete. Morate da ih naterate da preduzmu određene korake.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:23

KURTI PROVOCIRA, SRBI GLADUJU, SVE JE TEŽE NA SEVERU Novinar iz Kosovske Mitrovice: Odugovlačiće ba sve načine, MLEKA VIŠE NEMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track