TAČIJEVI ADVOKATI POVLAČE SE SA SLUČAJA, NEĆE VIŠE DA GA BRANE: Kažu, upozorili smo ga! A ovo je razlog
Foto: AP Dmitar Dilkof

specijalni sud u hagu za zločine ovk

TAČIJEVI ADVOKATI POVLAČE SE SA SLUČAJA, NEĆE VIŠE DA GA BRANE: Kažu, upozorili smo ga! A ovo je razlog

Politika -

Advokati Hašima Tačija zatražili povlačenje iz slučaja, bivši lider OVK nije ispunio obaveze prema njima

Advokati Gregori Kiho i Džo Rider, kao i njihovi pravni timovi podneli su zahtev za povlačenje sa slučaja Hašima Tačija pred Specijalnim sudom u Hagu, zbog kako je navedeno "neispunjavanja obaveza od strane bivšeg predsednika Kosova i lidera OVK".

Kao razlog u zahtevu se navodi neispunjenje obaveza prema njima.

„Gospodin Tači nije ispunio obavezu prema Gregoriju Kihu i Džou Rideru, članovima tima za podršku, a gospodin Tači je razumno upozoren da će tražiti raskid ukoliko obaveza ne bude ispunjena”, navodi se u saopštenju Specijalizovanih veća.

U saopštenju se navodi zvaničan zahtev Tačijeve odbrane, a prema uredbi, kada bude imenovana sledeća grupa odbrane, prethodni advokati moraju da nastave saradnju u roku od najviše 45 dana od trenutka kada se imenuju novi pravni zastupnici.

Hasim Taci
foto: EPA Jerry Lampen

Dalje se ističe da Tači može i sam da se brani pred sudom, kao i da mu se može dodeliti pravni zastupnik od strane Specijalizovanih veća ukoliko nema dovoljno finansijskih sredstava da plati iste.

Specijalni sud: Zabrinuti smo zbog poslednjeg podneska u vezi zastupanja Hašima Tačija

Specijalni sud u Hagu objavio je danas saopštenje u kojem se izražava zabrinutost zbog poslednjeg podneska u vezi zastupanja Hašima Tačija u predmetu koji se protiv njega zajedno sa još trojicom bivših lidera OVK vodi pred tim sudom.

U saopštenju se navodi da se zakazuje i sastanak za sutra u 16 sati kako bi se razgovaralo sa timom odbrane Hašima Tačija.

"Tokom današnjeg ročišta, pretresni panel u predmetu "Tači i drugi" izrazio je svoju zabrinutost oko poslednjeg podneska u vezi zastupanja Hašima Tačija i zakazao je ex-parte sastanak uz prisustvo samo tima odbrane Hašima Tačija o tom pitanju za sutra u 16 časova, ili odmah nakon završetka redovnog zasedanja", navodi se u saopštenju na sajtu Specijalizovanih veća.

Inače, advokati Gregori Kiho i Džo Rider, kao i njihovi pravni timovi podneli su zahtev za povlačenjem sa slučaja Hašima Tačija pred Specijalnim sudom u Hagu, zbog kako je navedeno "neispunjavanja obaveza od strane bivšeg predsednika Kosova i lidera OVK".

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

00:30

HAG: Tači i Veselji biće optuženi za dva nova logora i zločine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja