NARODNI POSLANIK VUČEVIĆ: Nikad nije bilo da neko ne položi zakletvu u sali pred zastavom i grbom Srbije
Foto: Nenad Kostić

konstitutivna sednica skupštine

NARODNI POSLANIK VUČEVIĆ: Nikad nije bilo da neko ne položi zakletvu u sali pred zastavom i grbom Srbije

Politika -

BEOGRAD - Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević kazao je danas da su poslanici opozicije zakletvu položili "pred svojim medijima" a ne pred zastavom Srbije.

Vučević, koji je i predsednik te stranke je na konferenciji za novinare u holu kojoj su pristvovali i ostali poslanici SNS-a u ime pobedničke liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane čestitao građanima izbor novog saziva Skupštine i rekao da taj saziv čeka "četiri godine teških odluka, borba za očuvanje narodnog interesa".

konstitutivna sednica, Skupština Srbije
foto: Nenad Kostić

"Nismo zadovoljni što su oni koji uporno bacaju ljagu na našu državu i danas izveli performans, svojevrstan vid nasilja, i poslali poruku da za njih ne postoji jedna država, već da ima prihvatljivih i neprihvatljivih građana. Sebi su dali za pravo da kažu da izbori nisu bili fer ili ne, iako su preko tih izbora postali poslanici", rekao je Vučević.

Dodao je da je prvi put viđeno da neko ko je izabran ne polaže zakletvu u sali pred zastavom i grbom, već su se "zakleli svojim medijima a ne građanima, te nisu preuzeli odgovornost koju su im građani dali na fer izborima".

1 / 14 Foto: Nenad Kostić

Pojedini poslanici opozicije za vreme konferencije za novinare su dobacivali, na šta je Vučević kazao da ovo što rade "odgovara samo Aljbinu Kurtiju". Vučević je rekao da će se znati ko će biti predsednik Skupštine Srbije kada se većina o tome dogovori i da će sve biti u skladu sa zakonom.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track