POLITIČKO-MEDIJSKI PRITISAK I POKUŠAJ MEŠANJA U UNUTRAŠNJE STVARI SRBIJE: Dejan Vuk Stanković o usvojenoj rezoluciji EP
Foto: Profimedia

STAV

POLITIČKO-MEDIJSKI PRITISAK I POKUŠAJ MEŠANJA U UNUTRAŠNJE STVARI SRBIJE: Dejan Vuk Stanković o usvojenoj rezoluciji EP

Politika -

Evropski parlament usvojio je danas rezoluciju o izborima u Srbiji koji su održani 17. decembra prošle godine.

U rezoluciji se, između ostalog, poziva na međunarodnu istagu, čime se negira suverenitet naše države. Poziva se da se Srbiji zamrznu EU fondovi, kritikuje navodna "prekomerna upotreba sile" od strane policije prilikom napada na zgradu Starog dvora, iako smo svedoci neuporedivo brutalnijih scena i reagovanja strane policije koje smo viđali u zapadnoevropskim državama u situaciji napada na tamošnje institucije...

Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir Televizija

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Kurir kaže da je ova rezolucija oblik političko-medijskog pritiska i pokušaj da se interesno-ideološka grupa poslanika EP meša u unutrašnje stvari Srbije.

- Izbori su stvar zakona, Ustava i političke prakse u Srbiji. Na izborima su učestvovale sve relevantne partije i ishod je onakav kakva je većinska volja građana Srbije. To što se nekome u Srbiji, i šire, ishod ne dopada nije relevantna politička činjenica. Pritisak je jak i zbog stava Vučića o Kosovu i sankcijama Rusiji. Da uvede sankcije i prizna Kosovo, bio bi najveći demokrata. Doduše, ni za jedan ni drugi potez nema mandat naroda - kazao je.

Bonus video:

05:29

BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV: Sramno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track