MINISTARSTVO PRAVDE DODELILO 7,5 MILIONA ZA REKONSTRUKCIJU NARODNOG MUZEJA U UŽICU: "Nastavićemo sa ulaganjem u razvoj kulture"
Foto: Ministarstvo pravde

pomoć

MINISTARSTVO PRAVDE DODELILO 7,5 MILIONA ZA REKONSTRUKCIJU NARODNOG MUZEJA U UŽICU: "Nastavićemo sa ulaganjem u razvoj kulture"

Politika -

Ministarka pravde Maja Popović posetila je "Narodni muzej Užice" kome je Ministarstvo pravde Republike Srbije dodelilo 7,5 miliona dinara iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Dodeljena sredstva su utrošena za zamenu stolarije na zgradi muzeja čime se pristupilo rekonstrukciji fasade ovog značajnog objekta kulture. Radovi su izvedeni u skladu sa konzervatorskim uslovima, kako bi se očuvao izvorni izgled građevine koja se nalazi pod zaštitom države.

Narodni muzej u Užicu
Narodni muzej u Užicufoto: Z.G.

Direktorka muzeja Slavica Stefanović zahvalila se Ministarstvu pravde na razumevanju potreba institucija kulture, kao i na pomoći koju Vlada Republike Srbije pruža za unapređenje uslova u kojim te institucije rade.

Ministarka Popović je izrazila zadovoljstvo što su dodeljena sredstva utrošena ne adekvatan način i izjavila da će Vlada Republike Srbije nastaviti sa ulaganjem u razvoj kulture u našoj zemlji.

Bonus video:

00:49

Završena rekonstrukcija Centra za socijalni rad u Mladenovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track