VUČIĆ ČESTITAO RAMAZAN VERNICIMA ISLAMSKE VEROISPOVESTI U SRBIJI: Neka vam dani budu ispunjeni duhovnom radošću i svakim dobrom
Foto: Beta/Miloš Miškov

VUČIĆ ČESTITAO RAMAZAN VERNICIMA ISLAMSKE VEROISPOVESTI U SRBIJI: Neka vam dani budu ispunjeni duhovnom radošću i svakim dobrom

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je uputio najiskrenije čestitke svim vernicima islamske veroispovesti u Srbiji povodom početka meseca Ramazana.

"Srbija će se uvek, gradeći čvrste mostove mira i tolerancije, snažno zalagati da kulturno i versko bogatstvo njenih građana bude primer sloge i tolerancije. Neka vas u mesecu praštanja i blagostanja plemenite misli nadahnu na činjenje dobrih dela, a dani budu ispunjeni duhovnom radošću i svakim dobrom", poručio je Vučić u čestitki.

Predsednik Vučić je poželeo vernicima islamske veroispovesti da predstojeći mesec Ramazana provedu ispunjeni srećom i da Ramazanski Bajram dočekaju u obilju svakog dobra, u slozi i ljubavi sa svojim porodicama i prijateljima.

Sa zalaskom sunca i večernjom molitvom počinje Ramazan, sveti mesec za vernike muslimanske veroispovesti, u kojem je, između ostalog, počelo objavljivanje Kurana.

Prvi dan posta je u ponedeljak 11. marta. a poslednji 9. aprila.

Ramazan je sveti mesec posta, molitve, milosti i praštanja, deveti mesec muslimanske lunarne godine.

Bonus video:

00:16

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track