Grubješićeva: Ne trčati u EU grlom u jagode

Jasno opredeljeni za Evropsku uniju

Grubješićeva: Ne trčati u EU grlom u jagode

Politika -
Srbija, njena vlada i predsednik države su jasno opredeljeni za put ka Evropskoj uniji. Taj put nije lak niti jednostavan i nije staza od 100 metara, već maraton

BEOGRAD - Srbija je jasno opredeljenja za put ka Evropskoj uniji, koji nije lak i jednostavan, i tokom tog puta ne treba srljati, poručila je potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić.

"Srbija, njena vlada i predsednik države su jasno opredeljeni za put ka Evropskoj uniji. Taj put nije lak niti jednostavan i nije staza od 100 metara, već maraton. Tokom tog puta ne treba srljati i trčati grlom u jagode", kazala je ona za "Danas".Ona je, povodom izjave predsednika Tomislava Nikolića da će Srbija u daljem procesu evropskih integracija imati svoje uslove "jer nema razloga da trči za datumom i papirom", navela da je "važno da smo na tom putu i da menjamo Srbiju zbog nas, a ne Brisela i Berlina".

Grubješićeva kaže da postoje različiti glasovi i uslovi koji se čuju i pred Srbiju postavljaju u EU, "a mi smo spremni da ispunimo sve uslove koje su ispunile i druge zemlje koje na svom putu ka Uniji, ali niko od nas ne može da traži ono što svi znaju da ne možemo prihvatiti, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije", rekla je za Danas.

Nikolić je u subotu, na vanrednoj skupštini SNS na kojoj je Aleksandar Vučić izabran za novog lidera te partije, rekao da Srbija pripada "velikoj svetskoj porodici naroda" i da želi da pripada i evropskoj."Znaju nas dobro i šta možemo da ispunimo i šta ne možemo. Bez Kosova i Metohije bi se osećali kao čovek u velelepnoj palati koji je nasmrt bolestan", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track