RAZGOVOR SA NAJUTICAJNIJIM LJUDIMA SVETA IZ SFERE VEŠTAČKE INTELIGENCIJE Brnabić: Srbiji je Egipat izuzetno važno tržište (VIDEO)
Foto: Peđa Vučković

RAZGOVOR SA NAJUTICAJNIJIM LJUDIMA SVETA IZ SFERE VEŠTAČKE INTELIGENCIJE Brnabić: Srbiji je Egipat izuzetno važno tržište (VIDEO)

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Ženevi, gde učestvuje na 148. Skupštini Interparlamentarne unije koja okuplja predstavnike parlamenta iz čitavog sveta.

Tokom obraćanja iz Ženeve, Ana Brnabić istakla je da su održani jako dobri sastanci sa predsednicom azerbejdžanskog parlamenta, dodavši da je to zemlja na koju Srbija može da se osloni.

- Danas jako dobri sastanci sa predsednicom azerbejdžanskog parlamenta, zemlje na koju možemo da se oslonimo. Jako dobri odnosi na nivou strateškog partnerstva. Saradnju na parlamentarnom nivou je još Orlić ustanovio, sad to ide na viši nivo - istakla je na početku Ana Brnabić.

1 / 16 Foto: Peđa Vučković

Istakla je da je Srbiji važno tržište Egipat, kao i da su sastanci bili veoma dobri. Potom je dodala da sledi sastanak sa predstavnikom parlamenta Malte.

- Jako dobar sastanak sa predsednikom parlamenta Egipta. On je boravio u dobroj poseti Srbiji prošle godine. Takođe smo razgovarali o tome šta možemo dodatno da uradimo, i kao jednu od najvažnijih stvari - kako mi kao parlament možemo dodatno da podržimo Vladu Srbije i Vladu Egipta u tome da se završe pregovori oko potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta, što je izuzetno važna stvar i Egipat izuzetno važno tržište pre svega za naše poljoprivredne i prehrambene proizvode.

04:48

Ana Brnabić

- Juće smo imali jako dobre sastanke sa predsednicom senata Belgije i sa predsednikom irskog parlamenta - dodala je.

Ana Brnabić pričala je i sa predsednikom SEF (Svetski ekonomski forum).

- Jako dobar ručak sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma, taj forum je otvorio jedan od svojih centara za 4. industrijsku revoluciju, a takvo još nešto postoji samo u Oslu. Razgovarali smo o najuticajnijim ljudima na svetu iz sfere veštačke inteligencije... - dodala je Brnabić.

Brojni bilateralni susreti u Ženevi

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas se, tokom drugog dana posete Ženevi, sastala sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana, Sahibom Gafarovom, a imala je susret i sa predsedavajućim Predstavničkog doma parlamenta Egipta Hanafijem Ali Džebalijem.

Predsednica srpskog parlamenta boravi u dvodnevnoj poseti Ženevi, gde učestvuje na 148. Skupštini Interparlamentarne unije koja okuplja predstavnike parlamenta iz čitavog sveta.

Inače, Skupština Interparlamentarne unije predstavlja najstariju i najveću međunarodnu parlamentarnu organizaciju, a osnovana je 1889. godine.

Ima 180 zemalja članica, a Srbija je njen punopravni član od 1891. godine.

Bonus video:

00:44

Ana Brnabić i predsednica parlamenta Azerbejdzana u Ženevi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track