MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DRŽI OČI ZATVORENIMA PRED KURTIJEVIM LUKAVSTVIMA! Starović: Imamo posla sa DILEROM na točkovima
Foto: Kurir tv

Državni sekretar Ministarstva odbrane

MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DRŽI OČI ZATVORENIMA PRED KURTIJEVIM LUKAVSTVIMA! Starović: Imamo posla sa DILEROM na točkovima

Politika -

Državni sekretar Ministarstva odbrane u tehničkom mandatu Nemanja Starović podsetio je da je prošlo punih 4.000 dana otkako je Briselski sporazum usvojen i Priština pristala da uspostavi Zajednicu srpskih opština, a da prištinski premijer Aljbin Kurti, uprkos ratifikaciji sporazuma u tzv. kosovskom parlamentu, odbija da ga sprovede.

Starović je na društvenoj mreži „X“ istakao da Kurti dodatno ometa uspostavljanje ZSO nametanjem albanskih gradonačelnika i odbornika u srpskim opštinama, prenosi Kosovo Online.

- Iako ovakvo Kurtijevo ponašanje ne treba nikoga da iznenadi, prećutno odobravanje međunarodnih aktera prkosi zdravom razumu i protivreči svim principima. Ne postoji drugi način da se opiše činjenica da je Kosovo* u međuvremenu dobilo šaku šargarepe, uključujući liberalizaciju viznog režima sa EU, preporuku za pridruživanje SE i unapređenje statusa u okviru Parlamentarne skupštine NATO-a - istakao je Starović.

On je naveo da kada imate posla „sa dilerom na točkovima“, ne možete očekivati ništa osim „trika i smicalice“.

- Međutim, internacionalci koji bi trebalo da drže Kurtija odgovornim, zatvaraju oči pred svim njegovim lukavstvima, postajući sve više saučesnici u njegovim prevarama - zaključio je Starović.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

02:58

JEDINE SANKCIJE KOJE BI KURTI OSETIO SU ONE NA VOJNOM PLANU! Drecun tvrdi: Sve je ovo predstava za javnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track