MILIĆEVIĆ DECI IZ DIJASPORE: Dođite u Srbiju, ovde ste svoji na svome!
Foto: Duško Vukajlović

SAOPŠTENJE

MILIĆEVIĆ DECI IZ DIJASPORE: Dođite u Srbiju, ovde ste svoji na svome!

Politika -

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, posetio je danas Zrenjanin kako bi gradonačelnika Sima Salapuru i njegove saradnike upoznao sa planovima i projektima Vlade Srbije usmerenim na saradnju dijaspore i lokalne samouprave.

Ministar je pozvao rukovodstvo Grada Zrenjanina da se sa svojim projektom prijavi na konkurs ministarstva za organizaciju letnjih kampova za mlade iz dijaspore. Prethodne godine Zrenjanin je učestvovao u ovom projektu kada je ugostio više od stotinu mališana na sportskom kampu.

Đorđe Milićević
foto: Duško Vukajlović

Gradonačelnik Salapura zahvalio je ministru na pozivu i najavio da će i ove godine konkurisati za organizaciju sportskog kampa, kao i da sprema posebna iznenađenja za učesnike a u duhu Olimpijskih igara s obzirom da je ovo olimpijska godina.

- Plan je da se i ove godine tokom leta širom Srbije organizuju kampovi koji će ugostiti više od 10.000 naše dece iz dijaspore. Svaka lokalna samouprava može da konkuriše sa svojim projektom organizacije kampa, a Vlada će preko našeg ministarstva snositi troškove – rekao je ministar Milićević i posebno poslao poruku svoj deci koja će iz dijaspore doći u letnje kampove:

- Svi naši mališani koji žive van granica naše zemlje moraju da znaju da kad dođu u Srbiju oni ovde nisu gosti. Oni su u Srbiji svoji na svome i naša vrata su im uvek širom otvorena. Moramo da budemo jedinstveni gde god živeli. Molim ih i da boravak u kampovima iskoriste da usavrše znanje srpskog jezika, kulture i istorije, kao i da u zemljama u kojima žive budu čuvari naše tradicije i identiteta. A kada završe škole i fakultete da se vrate u Srbiju i da u svojoj otadžbini iskoriste znanje i iskustvo stečeno u svetu - zaključio je ministar Milićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track