ANA BRNABIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Zahvaljujem građanima Beograda na 20.000 potpisa, cinično da Đilas priča o ODIHR preporukama
Foto: screenshot RTS

ANA BRNABIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Zahvaljujem građanima Beograda na 20.000 potpisa, cinično da Đilas priča o ODIHR preporukama

Politika -

Ana Brnabić večeras gostuje u emisiji "Hit Tvit", prvi put u kao predsednica Narodne Skupštine.

Prva tema su izbori u Beogradu.

Brnabić je najpre zahvalila svima, posebno građanima Beograda koji su dali više od 20.000 potpisa, na velikoj podršci i istakla da je ona opoziciju pozvala na razgovor, pa otkrila koja bi bila tema samih.

- Ja sam ih pozvala na razgovor treći put, kada su se odazvali iako se nisu odazvali četvrtog marta na poziv predsednika Vučića koji je pokazao fleksibilnost i razumevanje. Oni su došli u ponedeljak kada smo imali korektan, ali težak razgovor. Nisu bili zainteresovani za ODIHR preporuke, već su imali svoje zahteve, među kojima je da se svi izbori održe drugog juna. Trebalo je da ih podsetim da su oni sami govorili da je osnovni demokratski princip razdvajanje izbora - rekla je Brnabić.

Ona je zatim otkrila da im je ponudila da se izbori u Beogradu održe drugog juna, ali da se dogovore oko svih lokalnih izbora.

- Od ponedeljka ću pozvati na još jedan sastanak. Cinično mi je da Đilas sada priča o ODIHR preporukama, a meni su rekli u lice ne.

Brnabić je istekla da njihov ne uzlazak na izbore neće narušiti legitimitet izbora, već samo njihov legitimitet.

Brnabić je istakla da je opozicija rekla ne na bilo koji predlog, kao i da oni ne razumeju sam koncept dijaloga.

- Nije prvi put da se priča o bojkotima, ali najvažnije državne stranke nikada nisu bojkotovale izbore. Oni treba da učestvuju kako sutra ne bi rekli da su izgubili jer nisu učestvovali. U mesecima unazad su razni tajkunski mediji govorili da postoje problemi i da mi ne možemo napraviti zajedničku listu, a naša pobeda će biti još ubedljivija nego u prethodnim izborima.

Kurir.rs/Novosti.rs

Bonus video:

00:12

Ana Brnabić potpisuje podršku SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track