"NA BALKANU TINJA ZBOG NEDOSTATKA BAJDENOVE PAŽNJE" Grenel o izjavi američke senatorke o Srebrenici: "Dolivate ulje na vatru"
Foto: Zorana Jevtić

"NA BALKANU TINJA ZBOG NEDOSTATKA BAJDENOVE PAŽNJE" Grenel o izjavi američke senatorke o Srebrenici: "Dolivate ulje na vatru"

Politika -

Bivši američki diplomata i izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel reagovao je na izjavu američke senatorke Odbora za spoljne poslove Džin Šejhin, koja je navela da je "ono što se dogodilo u Srebrenici bio genocid", te da je "Senat to jasno stavio do znanja".

On je u objavi na društvenoj mreži "X" odgovorio na njenu izjavu.

- Na Balkanu tinja zahvaljujući nedostatku pažnje i vođstva Džoa Bajdena. Zašto se ova rezolucija UN gura 29 godina kasnije? - upitao je Grenel, pa nastavio:

- Uz svo poštovanje, to doliva ulje na vatru. Sada NIJE vreme da se ovo radi. Međunarodna zajednica ignoriše veoma stvarne krize u regiji. Potreban nam je pritisak da primenimo prethodne teško postignute sporazume. Balkanski lideri vas trenutno privatno ne podržavaju u ovoj rezoluciji - bio je jasan Ričard Grenel.

- Za ime Boga, ne treba nam više sukoba i rata - dodao je Grenel u objavi na društvenoj mreži "X".

Bonus video:

00:49

POMEN SRBIMA UBIJENIM NA PETROVDAN! Ljiljana Bulatović Medić, publicistkinja: Srebrenica je bila postavljena kao mamac!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track