U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA: Najveći svetski stručnjak Jehuda Bauer POTPUNO JASAN!
Foto: Printscreen/Youtube

dokumetarni film

U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA: Najveći svetski stručnjak Jehuda Bauer POTPUNO JASAN!

Politika -

Profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu Jehuda Bauer je jasan - u Srebrenici nije bilo genocida.

Profesor Bauer se u stručnim krugovima smatra najvećim svetskim stručnjakom za pitanja Holokausta i genocida, i on tvrdi da se ne može govoriti o genocidu kada je zločin u Srebrenici u pitanju.

On je to rekao, govoreći za dokumentarani film "Anatomija obmane: Srebrenica" u produkciji Centra za društvenu stabilnost, koji nam je i dostavio snimak.

00:28

Jehuda Bauer o Srebrenici

- Srebrenica se ne može smatrati tipskim slučajem genocida. To je bilo masovno ubistvo pripadnika jedne grupe od strane pripadnika druge grupe. Postoje stotine takvih slučajeva kroz istoriju - naveo je profesor Bauer.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da podsetimo, nedavno je izrazio nadu da će se profesor Bauer izjasniti po pitanju karaktera zločina u Srebrenici, što je ugledni stručnjak i učinio.

Profesor Jehuda Bauer je akademski je savetnik Memorijalnog centra holokausta "Jad Vašema", profesor istorije i studija holokausta na Avraham Harman institutu savremenog jevrejstva na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu. Bio je i savetnik švedske vlade pri Međunarodnom forumu za prevenciju genocida.

Njegova reč u toj oblasti se poštuje iznad svega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track