"MESIĆ SE POKAZAO KAO PREVRTLJIV I LAŽLJIV ČOVEK!" Miletić: Ako bi neko trebalo da nestane iz političkog miljea, onda je to on
Foto: Stefan Jokić

"MESIĆ SE POKAZAO KAO PREVRTLJIV I LAŽLJIV ČOVEK!" Miletić: Ako bi neko trebalo da nestane iz političkog miljea, onda je to on

Politika -

Ako bi neko trebalo da definitivno nestane iz političkog miljea, onda je to upravo Mesić, koji se pokazao kao jedan prevrtljiv i lažljiv čovek, smatra Dejan Miletić

Stjepan Mesić, poslednji predsednik Predsedništva SFRJ i nekadašnji predsednik Hrvatske, uključio se u ofanzivu laži i uvreda protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naše države, i to sa skupa koji je održan u Prištini.

Skandalozni naslovi

On je, između ostalog, poručio da Vučić hoće da napravi "veliku Srbiju", ali da neće uspeti, kao i da Srbija nikad neće biti velika zemlja i da je ona mala balkanska zemlja.

Ove njegove reči brže-bolje preneli su svi kosovski mediji.

Tako je, recimo, Koha objavila skandalozan tekst pod naslovom "Mesić: 'Velika Srbija' više ne može biti stvorena", prenoseći Mesićeve tvrdnje.

Stjepan Mesić
foto: Beta/Mladen Volarić, screenshot

- Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je da "velika Srbija" nikada više ne može biti stvorena, dodajući da i dalje ima ljudi poput zločinca Slobodana Miloševića koji imaju za cilj srpsku ekspanziju, aludirajući na predsednika Aleksandra Vučića - piše Koha.

I drugi kosovski mediji prenose Mesićeve reči, pa su osvanuli naslovi kao što je "Mesić: Vučić je kao Milošević, ali 'velike Srbije' neće biti".

Pusta želja

Dejan Miletić iz Centra za društvenu stabilnost za Kurir ocenjuje da je Mesić poslednji koji može o bilo čemu da priča.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Ako bi neko trebalo da definitivno nestane iz političkog miljea, onda je to upravo Mesić, koji se pokazao kao jedan prevrtljiv i lažljiv čovek, koji je ključno doprineo pogrešnim odlukama SFRJ kao njen poslednji predsedavajući. On i njemu slični iz Hrvatske su oni koji su učinili da Hrvatska bude etnički najčistija zemlja u Evropi, terajući Srbe iz te države i na taj način praktično verifikujući ustašku fašističku politiku koja je i dan-danas ljaga na licu svakog Hrvata. Govoriti o Srbiji da ona želi da bude velika ili mala i teritorijalno je ograničavati je bespredmetno jer su upravo u regionu učinjeni silni zločini prema našem narodu, a te zemlje su slobodne zahvaljujući srpski žrtvama, kao u Drugom svetskom ratu. Tako da je to šta se čini Mesiću samo njegova pusta želja, a činjenica je da je zbog njega i njemu sličnim srpski narod samo pod kapom svoje države miran - istakao je Miletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja