MINISTAR DAČIĆ OBRAZOVAO RADNU GRUPU ZA PODRŠKU UNAPREĐENJA IZBORNOG PROCESA: Evo koji su njeni zadaci
Foto: Kurir televizija

MINISTAR DAČIĆ OBRAZOVAO RADNU GRUPU ZA PODRŠKU UNAPREĐENJA IZBORNOG PROCESA: Evo koji su njeni zadaci

Politika -

U sklopu dijaloga koji se vodi u Narodnoj skupštini između poslaničkih grupa, nacionalnih manjina, civilnog sektora i predstavnika nadležnih državnih organa u vezi sa unapređenjem izbornog procesa kroz primenu preporuka ODIHR-a, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine formirao je Radnu grupu za unapređenje izbornog procesa, u čijem radu po pozivu učestvuju i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tim povodom, u cilju davanja punog doprinosa efikasnosti ovog procesa, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova gospodin Ivica Dačić obrazovao je Radnu grupu u Ministarstvu unutrašnjih poslova za podršku unapređenju izbornog procesa u Republici Srbiji.

Zadatak Radne grupe je da izvrši analizu propisa iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i analizu efikasnosti informaciono-komunikacione podrške organima i telima nadležnim za sprovođenje izbora, na planu blagovremene razmene ažuriranih podataka od značaja za izborni proces, a koje MUP obrađuje u skladu sa zakonom. U zavisnosti od rezultata analize, Radna grupa će predložiti odgovarajuće izmene propisa i mere za unapređenje efikasnosti informaciono-komunikacione podrške organima i telima nadležnim za sprovođenje izbora. Na ovaj način Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrđuje svoju posvećenost poštovanju načela transparentnosti u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti i davanju doprinosa ostvarivanju javnog interesa.

Bonus video:

00:51

IVICA DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Bili bismo lider u regionu da priznamo Kosovo, ali bi nas narod proklinjao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track