HRVATSKI JAVNI SERVIS PRIZNAO: U Ujedinjenim nacijama se desila diplomatska pobeda Srbije! (VIDEO)
Foto: Printscreen HRT

HRVATSKI JAVNI SERVIS PRIZNAO: U Ujedinjenim nacijama se desila diplomatska pobeda Srbije! (VIDEO)

Politika -

U drugom dnevniku hrvatskog javnog servisa večeras se moglo čuti priznanje o diplomatskoj pobedi Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Naime, reporterka hrvatskog javnog servisa uključila se uživo iz Njujorka i tom prilikom rekla da je rezoluciju poduprlo manje država nego što se očekivalo, te istakla da je to "diplomatska pobeda Srbije".

01:32

Priznanje na hrvatskom javnom servisu: Diplomatska pobeda Vučića!

"Predložile su je (rezoluciju o Srebrenici, prim.aut.) Nemačka i Ruanda a Hrvatska je jedan od 40-ak sponzora. Uprkos tome što se u dokumentu ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz potporu Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja", rekao je voditelj Dnevnika 2 na HRT-u, nakon čega se uključila reporterka uživo iz Njujorka:

"Čuli smo u prilogu, rezoluciju su poduprle 84 države - manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć potpore. Videli smo brojne države iz latinoameričke skupine, afričke skupine... prepoznale su se u rečima srpskog predsednika kako 'moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima'!", rekla je reporterka i dodala:

"Videli smo danas i još neke zanimljive poruke s glasanja: Kina koja je polovično suzdržana kod ovakvih rezolucija, danas je bila protiv rezolucije. Isto tako, kada je reč o državama Evropske unije, Mađarska je bila protiv tako da to nije bilo iznenađenje", rekla je reporterka hrvatskog javnog servisa.

Podsetimo, sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je danas na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 zemalja bilo uzdržano, glasova protiv i uzdržanih ukupno je bilo 87.

Prema tome, samo 43 odsto zemalja u svetu je glasalo za nametnutu rezoluciju o Srebrenici, dok je 57 bilo protiv ili uzdržano!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track