KENEDI PODELIO SNIMAK INTERVJUA ALEKSANDRA VUČIĆA: "Predsednik Srbije želi da zna gde su odrasli u sobi" (VIDEO)
Foto: EPA Sarah Meyssonnier Pool

KENEDI PODELIO SNIMAK INTERVJUA ALEKSANDRA VUČIĆA: "Predsednik Srbije želi da zna gde su odrasli u sobi" (VIDEO)

Politika -

Robert Kenedi Mlađi, nezavisni kandidat za predsednika SAD, na svom Iks nalogu podelio je deo intervjua predsednik Srbije Aleksandra Vučića u kome on komentariše ukrajinsku krizu za švajcarski "Veltvohe".

"Predsednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gde su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam", naveo je Kenedi uz snimak dela Vučićevog intervjua.

Kako Kenedi navodi, ceo svet je "talac proksi rata" koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca i ne sumnja zašto su SAD umešane u sukob.

Robert Kenedi Mlađi
Robert Kenedi Mlađifoto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia

"Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želeo. I mi to treba da želimo", dodao je Kenedi.

Vučić je u tom intervjuu naveo da Zapad želi pobedu u Ukrajini, kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir.

"Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije", rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je uveren da smo, ako velike sile ne urade ništa u kratkom vremenskom roku, pred istinskom katastrofom.

Istakao je da situaciju čini još komplikovanijom to što svi govore samo o ratu, a niko o miru i dodao da mu se čini da je mir danas zabranjena reč.

"Kažu da moraju da pobede da bi obezbedili mir u budućnosti, niko ne govori o miru i pregovorima", poručio je Vučić i dodao da je neophodno imati i drugu stranu za stolom.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je 14. juna da predlog Rusije za pregovore sa Ukrajinom podrazumeva potpuni prekid sukoba. On je naglasio da ukrajinske trupe moraju biti potpuno povučene sa teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike, iz Hersonske i Zaporoške oblasti i onda će Rusija biti spremna da počne pregovore.

Bonus video:

00:35

Aleksandar Vučić na molebanu u hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track