SNS: Lakrdija je da Čeda Jovanović zove na izgradnju instiucija
Foto: KURIR

SNS: Lakrdija je da Čeda Jovanović zove na izgradnju instiucija

Politika -
LDP je, kako se navodi u saopštenju, poznata samo po "izgradnji kriminalnih institucija, posebno one u Šilerovoj".

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je da najvećom lakrdijiom u Srbiji smatra pozivanje Liberalno-demokratske partije (LDP) na izgradnju institucija i pravnog poretka u Srbiji.

LDP je, kako se navodi u saopštenju, poznata samo po "izgradnji kriminalnih institucija, posebno one u Šilerovoj".

"Nimalo nije slučajno to što ni LDP, ni Čedomir Jovanović ne smeju da izgovore imena tajkuna koja nisu ispuštali iz usta. Pitamo ih koliko je njihovo ćutanje koštalo i koje tajkune danas zastupaju? - dodaje sa u saopštenju.

Srpska napredna stranka, kako se ističe, nikada se nije i neće plašiti bahatosti Čedomira Jovanovića i LDP-a.

"Izražavamo nadu i uverenje da će javnost u Srbiji od Jovanovića konačno dobiti odgovor na pitanje koje smo mu upravo postavili", navodi SNS.

"Rat" saopštenjima SNS i LDP počeo je poesle konferencije za novinare LDP-a u Skupštini Srbije, gde je Jovanović kritikovao politiku vlade, za koju je rekao da se "pretvorila u privatni rat SPS i SNS".

Jovanović je kritike uputio i na račun prvog potpredsednika vlade i ministra odbrane Vučića uz ocenu da je "njegova uloga u sistemu vrlo konfuzna i opasna za Srbiju", a SNS optužio da vrši pritisak na predsednicu Kasacionog suda i republičko tužilaštvo.

Ubrzo je usledilo saopštenje SNS u kome je ocenjeno iza svakog napada predsednika LDP-a na Vučića "isključivo stoji finansijski interes", kao i da kritike upućene "uvredljivim tonom" pokazuju da su "njegove tajkunske gazde" nervozne zbog istraga koje se vode.

SNS je tom prilikom od Jovanovića, koga nazivaju "uspešnim biznismenom i propalim političarem", zatražila da saopšti srpskoj javnosti "ko od tajkuna stoji iza njega, dok napada predsednika srpskih naprednjaka".

Ni ove kritike nisu ostale bez odgovora: "Nema nikakve potrebe da se Vučić, maskiran u stranačko saopštenje, javno pita kako je nešto moguće. Na raspolaganju su mu svi mehanizmi države, razobručena sila i strahovlada koju pokušava da zavede u zemlji i kroz njih može odmah da razjasni sve dileme koje eventualno ima", odgovili su liberali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track