SNS: Hajka protiv spremnosti za obračun
Foto: Marina Lopicic

SNS: Hajka protiv spremnosti za obračun

Politika -
Na obračunu sa korupcijom i kriminalom ćemo i dalje insistirati, a svi koji su umešani biće izvedeni pred lice pravde. Kome to smeta i ko su ti nezaštićeni i od koga?, rekla je Jadranka Joskimović

BEOGRAD - Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Jadranka Joksimović izjavila je danas da se Srbiji najozbiljnija hajka vodi protiv spremnosti za obračun sa kriminalom i korupcijom i istakla da niko ne vrši pritisak na rad Tužilaštva.

"Na obračunu sa korupcijom i kriminalom ćemo i dalje insistirati, a svi koji su umešani biće izvedeni pred lice pravde. Kome to smeta i ko su ti nezaštićeni i od koga?", rekla je Jadranka Joskimović na konferenciji za novinare.

Ona je navela da Tužilaštvo mora biti nezavisno i da nijedan čovek iz te institucije, kako je kazala, koji se bavi ozbiljnim pitanjima nije smenjen. "Mi smo prevazišli 2000. godinu i insistiramo da institucije rade nezavisno. Tužilaštvo će raditi kako je propisano zakonom i niko neće uticati na njegov rad", dodala je Jadranka Joksimović.

Upitana da li zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja treba da bude smenjen vršilac dužnosti direktora "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, ona je rekla da neće da donosi preuranjene zaključke, već da sve treba da se proispita i podsetila na pretpostavku nevinosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track