Odalović: Objavićemo ko prima duple plate

Odalović: Objavićemo ko prima duple plate

Politika -
Evidentiranjem bi trebalo da bude utvrđeno ko su oni koji primaju plate u redovnom postupku iz države Srbije u prosveti, zdravstvu putem lokalne samouprave ili drugih organa koje finanansira država i da li te iste osobe primaju i plate iz kosovskih institucija

BEOGRAD - Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je jutros da će biti obavljen popis koji će dati odgovor na pitanje ko su oni koji primaju plate u redovnom postupku od države Srbije i iz kosovskih institucija.

Oni će morati da se opredele, jer ne postoji mogućnost zasnivanja dvojnog radnog odnosa, rekao je Odalović. Tada je kazao i da prilikom današnjeg boravka premijera Ivice Dačića u Briselu i njegovog susreta sa šefom diplomatije EU Ketrin Ešton nije planiran i susret s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

On je rekao da bi evidentiranjem trebalo da bude utvrđeno ko su oni koji primaju plate u redovnom postupku iz države Srbije u prosveti, zdravstvu putem lokalne samouprave ili drugih organa koje finanansira država i da li te iste osobe primaju i plate iz kosovskih institucija.

Kazao je da je tu oblast neophodno urediti zbog odliva velikih sredstava i da je reč o istim osobama ka kojima se koncentrišu značajna sredstva. S druge strane, desetine hiljada mladih nemaju budućnost zbog nemogućnosti zapošljavanja, što stvara opravdano nezadovoljstvo, dodao je Odalović.

On je istakao da su kosovske privremene institucije od 1999. godine pokušale da na svaki mogući način preuzmu poslove, ovlašćenja i zaposlene, sa čime se Srbija ne miri, jer ima svoje zdravstvo, lokalnu samoupravu, obrazovanje i institucije.

Odalović je rekao da postoje ljudi koji su se opredelili isključivo da rade u kosovskoj policiji i u kososvskim institucijama, u lokalnoj samoupravi, kosovskom parlamentu, u kosovskim organima u mnogo oblasti.On je dodao da te ljude razume i da oni ne ugrožavaju Srbiju, već rešavaju egzistencijalno pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track