POMIRENJE: Vučić, Dačić i Dinkić smirili strasti u Vladi

POMIRENJE: Vučić, Dačić i Dinkić smirili strasti u Vladi

Politika -
Lideri SNS, SPS i URS posle tri i po sata razgovora dogovorili se o politici prema Kosovu, EU i koalicijama na lokalnom nivou

BEOGRAD - Toliko o tome.Lideri SNS, SPS i URS Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić juče su na sastanku od tri i po sata izgladili nesporazume zbog lokalnih koalicija koji su danima drmali Vladu. Razgovor je, kako saznaje Kurir, bio izuzetno težak, ali su ipak našli zajednički jezik.- Razgovaralo se o strateškim stvarima za budućnost Srbije, o politici prema Kosovu i EU i ekonomiji. Vučić je insistirao na poštovanju SNS kao najjače stranke u Srbiji. Postignuta je saglasnost o budućem radu Vlade - rekao je izvor Kurira iz Vlade Srbije.Sastanak je bio u kabinetu premijera Dačića, u Nemanjinoj 11, a počeo je u 16 sati, dok je Dinkić došao u 17, jer je imao važan sastanak. Dinkić je rekao za Kurir da su se o svemu brzo dogovorili.- Odredili smo 10-20 opština i gradova gde treba da se u narednih mesec dana naprave koalicije iste ili slične onoj na republičkom nivou - izjavio je sinoć Dačić.On je dodao da će to uskoro biti u Užicu i Leskovcu, a potom i u Požarevcu, Šapcu, Somboru, Kikindi, Kruševcu, Osečini, Sokobanji, Knjaževcu i nizu manjih opština. O promeni vlasti u Beogradu nije bilo reči, a o Zaječaru će se razgovarati pošto se nađe kompromis.- Opstanak Vlade nije doveden u pitanje jer su oni koji je vode ozbiljni ljudi. Nismo valjda pravili Vladu za tri meseca - naglasio je Dačić.

Hapšenja već danas!Dačić je za danas najavio nova hapšenja u vezi sa Agrobankom i optičkim kablovima i otvaranje novih afera.- Vlada je posvećena borbi protiv korupcije i to ćete videti već sutra. Niko se ne svađa oko toga ko će biti uhapšen - rekao je sinoć Dačić.Tema i korupcijaVicepremijer Vučić napisao je pred sastanak na Fejsbuku da će tema biti i nastavak borbe protiv kriminala i korupcije. On je dodao da SNS niko ne može da ponižava i da se mora poštovati dogovor o lokalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track