SNS i Vučić izvinili se  zbog kašnjenja sednice
Foto: Kurir

SNS i Vučić izvinili se zbog kašnjenja sednice

Politika -
Predsedavajuća sednici Vesna Kovač rekla je da je danas specifična situacija jer mnogi poslanici nisu mogli da stignu na vreme zbog magle.

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) i njen lider Aleksandar Vučić izvinili su se danas zbog dvočasovnog kašnjenja početka sednice Skupštine Srbije na kojoj se po hitnom postupku razmatra vladin Predlog zakona o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banaka.

Na početku današnjeg rada, koji je oko 10.30 odložen za jedan sat, šef poslaničke grupe Srpski pokret obnove-Demohrišćanska stranka Srbije Aleksandar Jugović optužio je vladajuću koaliciju da krši Poslovnik zbog kašnjenja početka sednice.

On je kazao da ponašanje vladajuće koalicije ne odgovara zahtevu da se po hitnom postupku razmotri predloženi zakon i naveo da Poslovnik predviđa da se ako nema kvoruma za početak rada u 10 sati, sednica odlaže za sat.

Predsedavajuća sednici Vesna Kovač rekla je da je danas specifična situacija jer mnogi poslanici nisu mogli da stignu na vreme zbog magle. Šef poslaničke grupe SNS-a Veroljub Arsić izvinio se građanima, predstavnicima Vlade Srbije i poslanicima koji su danas stigli na vreme u parlament i poručio da najveću odgovornost za kašnjenje početka sednice ima SNS.

"Ovo nije stvar političke prirode. Možda su neki poslanici svoj posao shvatili nedovoljno ozbiljno", kazao je Arsić i poručio da će SNS kao najveća stranka u vlasti učiniti sve da se tako nešto ne ponovi. Veroljub Arsić preneo je i izvinjenje lidera SNS-A Aleksandra Vučića, koji je i potpredsednik vlade i ministar odbrane. Posle kraće polemike, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić počeo je da obrazlaže poslanicima predloženi zakon koji treba da omogući da se Nova Agrobanka pripoji Poštanskoj štedionici. Predloženim zakonom predviđa se prenos imovine i obaveza problematične banke na drugu finansijski sposobnu i stabilnu banku, što je, kako je vlada obarazložila, jedna od najefikasnijih opcija za stabilizaciju bankarskog sektora i konsolidaciju na domaćem tržištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track