POBUNA U DS: Tadić nas je izdao!

Razočaranje saboraca

POBUNA U DS: Tadić nas je izdao!

Politika -
Najbliži Tadićevi saradnici nezadovoljni su naprasnom odlukom da stranku prepusti Đilasu i rešeni su da napuste DS i pređu u druge stranke

BEOGRAD - Ostao sam sam...Zbog naprasne odluke da se povuče iz izborne trke i stranku prepusti zameniku i glavnom rivalu Draganu Đilasu, lider DS Boris Tadić izazvao je nezadovoljstvo najbližih saradnika, koji su spremni da mu okrenu leđa i pređu u druge stranke, saznaje Kurir.

- Uopšte nam nije jasna naprasna odluka da odustane od kandidature. I nije u redu što je to prvo saopštio urednicima odabranih medija, a tek onda nama. Nije se udostojio ni da nas pozove na sastanak da o tome sa nama razgovara. A tog sastanka nije ni bilo, kao što su pisali neki mediji. Pitanje je da li ćemo uopšte prihvatiti taj dogovor sa Đilasom.

Videćemo kako će to izgledati crno na belo. Ako ocenimo da je to loše i uskratimo podršku, dobar deo ljudi otići će u druge stranke, neki će se pasivizirati ili potpuno povući iz politike - navodi izvor Kurira iz bliskog Tadićevog okruženja.Situacija na lokalu je još dramatičnija.- Prvo nas je doveo u situaciju da moramo da biramo između njega i Đilasa.

Čega smo se sve naslušali o Đilasu i njegovoj firmi i sad se on s njim dogovorio. Neki od nas su se i posvađali. I sad treba da kažemo puj pike ne važi i da aminujemo sve o čemu se njih dvojica dogovore. To nije fer i osećamo se kao da nas je izdao - kaže izvor Kurira iz jednog od odbora koji je podržao Tadića.

B. Bojić - G. Raković

Pozivi u sitne sate

Sagovornik Kurira podseća da su određeni odbori DS bili izloženi pritiscima i telefonskim pozivima u sitne sate da pruže podršku Tadiću, a da se sve to ne važi.

- Već je počelo vrbovanje demokrata. Iz rivalskih stranaka već ima ponuda da pređemo kod njih - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja