Vučić: Idem do kraja, ne bojim se Miškovića i Đilasa

Neće da odustane

Vučić: Idem do kraja, ne bojim se Miškovića i Đilasa

Politika -
Prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića ne tangira sastanak Mišković-Đilas. Kaže da neće odustati od borbe. Niko od koalicionih partnera javno ne brani Vučića

BEOGRAD - Nema stajanja.Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je za Kurir da ga sastanak gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, o kom je Kurir ekskluzivno pisao, ne iznenađuje, ali ni ne tangira previše.

- Samo neka se sastaju! Zbog toga noćima ne spavam - rekao je ironično Vučić za naš list i dodao:- Neka znaju i nek se ne brinu, pojavio se neko ko će da se bori do kraja!

S druge strane, juče niko od koalicionih partnera u Vladi nije se udostojio javno da iskaže podršku Vučiću, koji je, podsetimo, u intervjuu za Kurir optužio vlasnika imperije „Delta“ Miroslava Miškovića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa za to da su krenuli u rat protiv njega.

Na molbu Kurira da prokomentarišu izjavu potpredsednika Vlade zaduženog za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala, oglasili su se samo ministri iz redova SNS, dok su ostali bukvalno zanemeli. Izostanak podrške neki su pravdali zauzetošću i 24-časovnim sastancima, drugi su molili da se novinari Kurira pretvaraju da ih nisu ni dobili, jer „ne bi oni da se mešaju u taj sukob, da se neko ne naljuti“, treći su se izvlačili da ne mogu da se svrstaju ni na čiju stranu jer navodno nisu pročitali šta je Vučić rekao u razgovoru za Kurir (objavljenom još u petak, prim. aut.).

Ministar poljoprivrede i potpredsednik SNS Goran Knežević kaže da ne razume razlog takvog ponašanja, ali podvlači da Vučić ima podršku SNS u borbi protiv korupcije.

- Neće ga uplašiti nikakve pretnje, zamajavanja. Ako žele da opstane ova država, onda je borba protiv kriminala prioritet - navodi Knežević.

Nije prvi put da Đilas i Mišković zajednički delaju

Aleksandar Vučić je, podsetimo, upitao „zašto dvojica najbogatijih ljudi kreću na njega“.

- Nešto njima smeta, očigledno. Smeta im i SNS. Nisam iznenađen zbog toga. Ovo nije prvi put da oni zajednički deluju. Ako je ovo bio pokušaj da me upozore i da pokažu koliko su moćni i jaki, moj odgovor je da se nisam uplašio, nastaviću da radim svoj posao i ne interesuje me šta će njihove novine da objavljuju - poručio je Vučić Miškoviću i Đilasu i naveo ih kao prave vlasnike lista Press, u kojem je objavljena priča da je SNS navodno nudio mesto konzula u Solunu u zamenu za vlast u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track