Borko, Dušan i Balša novi trio ako Đilas pobedi

Borko, Dušan i Balša novi trio ako Đilas pobedi

Politika -
Ako poslanički klub zatraži da to budem ja, sigurno ću razmisliti. Nikad nisam odbio ništa što mi je stranka tražila, pa ne verujem ni da ću to, naglašava Stefanović.

BEOGRAD - Sekretar Predsedništva Demokratske stranke Borislav Stefanović najverovatnije će biti postavljen na mesto šefa poslaničkog kluba demokrata, ukoliko na Izbornoj skupštini 25. novembra za novog predsednika DS bude izabran Dragan Đilas.Izvori iz DS tvrde da će, s druge strane, šef Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Dušan Elezović biti imenovan za predsednika stranačkog Izvršnog odbora, dok bi predsednik Demokratske omladine i šef Đilasovog izbornog štaba Balša Božović mogao postati generalni sekretar stranke.Borislav Stefanović kaže da mu dosad niko nije nudio funkcije u stranci u susret Izbornoj skupštini, „niti se sam kandidovao“.

„Veoma je važno imati, u partijskom smislu, organizovanu političku vojsku nego praviti generale“, ističe Stefanović.Na pitanje da li će prihvatiti da se nađe na mestu šefa poslanika DS ukoliko mu stranka to ponudi, Stefanović napominje da o tome odlučuje poslanički klub, kao i da je to jedna od najtežih funkcija kada stranka nije na vlasti. „Iako se to u proteklom periodu nije videlo zbog situacije u kojoj se DS nalazi, nema ništa teže od toga. Ako poslanički klub zatraži da to budem ja, sigurno ću razmisliti. Nikad nisam odbio ništa što mi je stranka tražila, pa ne verujem ni da ću to“, naglašava Stefanović.Kako su ranije rekli u DS, nijedna pozicija u stranci još nije zagarantovana, mada postoji saglasnost da će Đilas biti izglasan za novog predsednika 25. novembra, a da će on prihvatiti da među potpredsednicima budu Tadićevi kandidati Nataša Vučković i Goran Ćirić.Miodrag Rakić, nekadašnji šef predsedničkog kabineta Borisa Tadića, odbio ponude i Tadića i Đilasa da bude potpredsednik DS.Kada je reč o dešavanjima u stranci, potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić rekao je da odluka o odlaganju Skupštine DS za 25. novembar „pokazuje političku zrelost DS, kao i to da u ovom potpunom političkom ludilu u Srbiji postoji stranka koja ima odgovornost“. „Dogovorili smo se oko zajedničkog cilja i očekujem da 25. novembra dobijemo ono što smo i hteli od samog početka, a to je nova statutarna, programska i izborna skupština, nakon koje će neki novi ljudi voditi politiku DS, bez velikih raskola i teških reči“, naglasio je Ješić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track