66 odsto građana veruje u ceo mandat Vlade
Foto: KURIR

Istraživanje

66 odsto građana veruje u ceo mandat Vlade

Politika -
Anketa pokazala da su najveći uspesi u radu Vlade borba protiv korupcije, hapšenja u borbi sa organizovanim kriminalom i stabilizacija dinara

BEOGRAD - Dve trećine građana Srbije smatra da će Vlada Srbije trajati ceo mandat, a najvažnije pitanje koje ona treba da reši je problem nezaposlenosti, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje Ipsos stratedžik marketinga i B92. Istraživanje, u kome su učestovalo 1.002 građanina, pokazalo je da su najveći uspesi u radu vlade borba protiv korupcije i to smatra 23 odsto ispitanih, hapšenja u borbi sa organizovanim kriminalom (19 odsto) i stabilizacija dinara (devet odsto). Međutim, 24 odsto građana misli da vlada nije imala uspeha u prvih 100 dana rada.

Da Vlada Srbije prvo treba da rešava problem nezaposlenosti smatra čak 59 odsto ispitanih, dok 23 odsto smatra da vlada treba da reši nizak standard građana, kako bi se on povećao. Dve trećine ispitanih smatra da će kabinet Ivice Dačića trahati ceo mandat, da će njegov vek biti kraći smatra 30 odsto ispitanih, dok četiri procenta ne zna odgovor na to pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track