Stranka Maje Gojković ostala bez poslanika

Stranka Maje Gojković ostala bez poslanika

Politika -
NP napustila Dragana Đuković, četiri člana Predsedništva, tri člana užeg Predsedništva, sekretar partije, šef Izvršnog odbora, predsednik Nadzornog odbora

BEOGRAD/NOVI SAD - Poslanički klub Ujedinjenih regiona Srbije od danas ponovo ima 16 poslanika, budući da se poslanica Narodne partije Dragana Đuković vratila u taj poslanički klub.

Đukovićeva je na konferenciji za novinare u prostorijama URS-a saopštila da od danas nije član stranke Maje Gojković, a da je stranku napustilo i četiri člana Predsedništva, tri člana užeg Predsedništva, sekretar partije, šef Izvršnog odbora, predsednik Nadzornog odbora.

Ona je rekla da je u prethodnom periodu u parlamentu, u kome je sa Gojkovićevom predstavljala NP, na neki način mogla da primeti ozbiljnost sa kojom se pristupa rešavanju problema i izradi zakona i da je bilo prirodno da se vrati u poslanički klub URS.

Predsednik Izvršnog odbora NP Radovan Milovankić, koji je takođe napustio NP, rekao je da je ta stranka u prethodnom periodu izgubila kompas, da nije bilo nikakve ideje za promenama i da je stranka postala "servis" Maje Gojković.

NP je na izborima nastupala na listi URS-a, a nakon formiranja parlamenta dva poslanika te stranke (Gojkovićeva i Đukovićeva) nastupala su u okviru poslaničkog kluba Nacionalne manjine, Narodna partija i Bogata Srbija, čiji je predsednik Maja Gojković.

Predsedništvo URS-a je krajem juna isključilo iz te političke organizacije NP, uz obrazloženje da je njena predsednica više puta grubo prekršila koalicioni sporazum i da je dva poslanička mandata koja je dobila na izbornoj listi "URS-Mlađan Dinkić", mimo znanja i saglasnosti Predsedništva URS-a, samostalno ponudila Demokratskoj stranci za pokušaj formiranja vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track