Najnovije vesti

Vučić: Predlog zakona o javnim nabavkama za 2 nedelje

Obezbeđivanje boljeg poslovnog ambijenta

Vučić: Predlog zakona o javnim nabavkama za 2 nedelje

Politika
18:26h
Zakon o javnim nabavkama nije samo pitanje političke volje ili odluke već je pitanje bitno za stvaranje institucija države, rekao je prvi potpredsednik Srbije

BEOGRAD - Predlog zakona o javnim nabavkama biće za dve nedelje pred poslanicima u Skupštini Srbije, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

"To je važno ne samo zbog borbe protiv korupcije već i zbog obezbeđivanja boljeg poslovnog ambijenta u kom će investitori više ulagati u Srbiju", rekao je Vučić u parlamentu na konferenciji "Prezentacija korupcijske mape u javnim nabavkama".

On je naveo da zakon o javnim nabavkama, o kom je Srpska napredna stranka, čiji je on predsednik, mnogo govorila u predizbornoj kampanji, nije samo pitanje političke volje ili odluke već je pitanje bitno za stvaranje institucija države. Vučić je naveo da je zakon o javnim nabavkama među ključnim antikorupcijskim zakonima.

"Za nas je važno da iz sive zone, koju danas imamo u javnim nabavkama izađemo što pre i tako obezbedimo više sredstava", rekao je Vučić dodajući da je u opštinama, ministarstvima i drugim državnim institucijama umesto jedne velike nabavke sprovođeno više manjih. Konferenciji u Skupštini Srbije prisustvuje vršilac dužnosti šefa Misije OEBS.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja