Vučić: Nikolićevi listinzi traženi četiri puta

Od 1. aprila do 8. novembra

Vučić: Nikolićevi listinzi traženi četiri puta

Politika -
Vicepremijer izneo dokaze na koji način su on i predsednik Nikolić prisluškivani, počev od 2009.

BEOGRAD - Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da su od 1. aprila do 8. novembra u četiri navrata traženi listinzi telefonskih razgovora predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Vučić je izneo dokaze na koji način su on i predsednik Nikolić prisluškivani, počev od 2009, kada je to bilo vezano za člana stranke Vladimira Đukanovića, novinara koji je, kako je rekao, bio "na merama".

Poslednji slučaj prisluškivanja vezan je za izvesnog Zvonka M, a prisluškivan je i predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, rekao je Vučić.

Vicepremijer je ponovio da će zbog ovoga biti promena u policiji, ali i da će biti promenjen zakon, kako bi se onemogućilo ovako nešto.

U tom periodu postoje četiri urađena listiga za Nikolića i četiri urađena listinga za Vučića. Pri tome za Nikolića jedan neuspešan pokušaj od kada je postao predsednik Srbije i za Vučića jedno uzimanje listinga od kada je postao potpredsednik Vlade.

"Tomislav Nikolić se pominje u 103 izveštaja BP, to su izveštaji o nadzoru elektronskim komunikacijama, iako je u tom periodu ostvaren samo jedan kontakt i to sa jednim licem iz RS, prema kome je primenjivana mera, inače radi se o funkcioneru RS. U tom periodu ja se pominjem u 84 izveštaja, da je ostvario komunikacije sa više inostranih predstavnika", kazao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade kroz primer objašnjava kako to izgleda."Na ime postoji neka operativna akcija, neretko političkog karaktera. A pošto sam lično u pitanju, a neki govore da se to vezuje za kriminalcem, evo reč je o novinaru Vladimiru Đukanoviću koji je stavljen na mere još 2009 godine, inače član je SNS. To je bilo iskorišćeno za vađenje listinge Tomislava Nikolića i mog listinga i stavljanja na mere nadzora. To je bilo 2009. i 2010. godine", objašnjava Vučić.

On navodi da je poslednji slučaj o uzimanju zahteva za njegove listinge i listinge Nebojše Stefanovića, zbog lica Zvonimira M."Njega do sada nikada nismo videli ni čuli. Reč je o nekom producentu, kulturnom radniku, ne znam o čemu se radi, očigledno da je reč o masci da bi se došlo od naših kontakata i kretanja", kazao je Aleksandar Vučić.

Vučić je najavio da ovakve stvari ubuduće treba sprečiti izmenama Zakona o krivičnom postupku i izmenama nekih drugih zakonskih i podzakonskih akata i dodao da će zbog ovoga biti promena u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track