Građanima se vraća vera u državu
Foto: KURIR

Velimir Ilić

Građanima se vraća vera u državu

Politika -
Spasli smo zemlju od kolapsa i bankrota, vraćamo dostojanstvo imenu Srbije u svetu, ulivamo nadu seljacima ulaganjima u poljoprivredu, zahuktali smo izgradnju auto-puteva...

BEOGRAD - Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je da je Vlada Srbije za sto dana rada uspela da građanima vrati veru u državu i istakao da gotovo nema oblasti u kojoj već sada nije vidljiv napredak.

"Svesni smo da se u državi teško živi, ali će iz dana u dan biti postepeno bolje. Važno je da se građanima vraća vera da u državi postoji pravda, da ih niko ne krade i da vlast sve čini da im poboljša i olakša život, a ne da im ga oteža. Setimo se samo da je bila u opasnosti isplata plata i penzija do kraja godine, a sad smo obezbedili novac i za celu sledeću", rekao je Ilić.

Ilić je kazao da ne postoji segment države u kome sadašnja vlada nije znatno bolja od prethodne.

"Spasli smo zemlju od kolapsa i bankrota, vraćamo dostojanstvo imenu Srbije u svetu, ulivamo nadu seljacima ulaganjima u poljoprivredu, zahuktali smo izgradnju auto-puteva, donosimo stabilnost energetici, zdravstvu, hapsimo kriminalce, usvajamo zakone za pomoć privredi, vraćamo dugove koje je ostavio Cvetkovićev kabinet...", naveo je Ilić.

Na pitanje kako funkcioniše Vlada iznutra, oseća li političke nesuglasice koje bi mogle u budućnosti da zaustave državne poslove koji su započeti, Ilić je odgovorio da lično, nikad nije "osetio bolji operativni rad u nekoj vlasti".

"Kad smo formirali vladu nisam ni sam verovao da možemo ovako efikasno da delujemo. Ostvarili smo rezultate koje ne mogu čak ni najljući politički protivnici da ospore. Ako ovako nastavimo, Vlada će trajati ceo mandat i imaće izvanredna dostignuća", kazao je Ilić.

Upitan da li će država uspeti da ostane na putu ka EU, a istovremeno da se ne odreknemo Kosova, Ilić je odgovorio da je vlada spremna da vodi "iskrenu i jasnu politiku".

"Da razgovaramo, pregovaramo, nudimo rešenja i širimo međudržavne kontakte na sve delove sveta. U svemu, ne odričemo se strateškog cilja da budemo članica EU ali ni državnog interesa i ustavne obaveze da sačuvamo Kosovo i Metohiju", kazao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track