Nikolić sa mađarskim predsednikom Aderom

Budim

Nikolić sa mađarskim predsednikom Aderom

Politika -
Domaćin je predsednika Srbije dočekao uz najviše državne počasti, ispred Palate Šandor u Budimu, a Nikolić i Ader će se posle sastanka obratiti novinarima

BUDIMPEŠTA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Budimpešti sa mađarskim predsednikom Janošom Aderom, u okviru zvanične dvodnevne posete Mađarskoj.Domaćin je predsednika Srbije dočekao uz najviše državne počasti, ispred Palate Šandor u Budimu, a Nikolić i Ader će se posle sastanka obratiti novinarima, i potom imati radni ručak.

Predsednik Nikolić danas će se sastati i sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Koverom i predstavnicima srpske nacionalne manjine.

U okviru susreta sa srpskom nacionalnom zajednicom u Budimpešti, predsednik Nikolić će popodne posetiti srpsko obdanište, osnovnu školu, đački dom i gimnaziju "Nikola Tesla", kao i Zemaljsku srpsku samoupravu, srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i Srpski kulturni i dokumentacioni centar.

Nikolić je jutros položio venac na spomenik na Trgu heroja u Budimpešti.Predsednik Srbije sinoć se, po dolasku u Budimpeštu, sastao na radnoj večeri sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Mađarski premijer je tom prilikom poručio predsedniku Nikoliću da je zvanična Budimpešta opredeljena za podršku naporima Srbije za članstvo u EU.

Portparol mađarskog premijera izjavio je za MTI da su se Orban i Nikolić složili da odnosi dveju zemalja imaju strateški značaj i da će uložiti zajedničke napore u cilju produbljivanja saradnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track