Poslanici se opet raspravljali zbog rasporeda sedenja
Foto: Kurir

DS protiv

Poslanici se opet raspravljali zbog rasporeda sedenja

Politika -
Predloženo da poslanici DS i SNS sede u bočnim delovima sale, a predstavnici ostalih stranaka u centralnom delu, ali da DS to ne odgovara zbog premeštanja sa sadašnjih mesta

BEOGRAD - U skupštinskom holu danas je došlo do kraće rasprave između poslanika Srpske napredne stranke i Demokratske stranke, Zorana Babića i Srđana Mikovića, zbog predloga o novom rasporedu sedenja u sali, koji DS ne podržava.

Babić, koji je i predsednik Odbora Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, rekao je da je predloženo da poslanici DS-a i SNS-a sede u bočnim delovima sale, a predstavnici ostalih stranaka u centralnom delu, ali da DS-u to ne odgovara zbog premeštanja sa sadašnjih mesta.

"Predloženo je da dve velike stranke budu na bokovima, a manje u centralnom delu. To je demokratski i moralno.

Nije ispravno da stranke koje imaju manje predstavnika u parlamentu sede skrajnute. Podsećam da nije reč o foteljama, već o stolicama Narodne skupštine", rekao je Babić u raspravi pred novinarima.

Srđan Miković je negodovao što poslanici DS treba po novom rasporedu sedenja uopšte da se premeštaju i naveo da se novim rasporedom sedenja izlazi u susret Socijalističkoj partiji Srbije (SPS)."Poslanička grupa SPS-a je pre nekoliko dana poslala dopis kojim traži da njeni poslanici sede jedni do drugih, a ne raštrkano kao sada. Ne prihvatam lične argumente DS-a, tipa sedeo sam tu i tu.Raspored sedenja je tehničko pitanje", istakao je Babić.

Miković je izrazio nezadovoljstvo i što će poslanici DS biti raspoređeni u dva sektora skupštinske sale, a Babić je rekao da se ti sektori naslanjaju jedan na drugi.

Babić je, međutim, istakao da je DS jedina stranka koja je nezadovoljna i ovim i prvim predlogom sedenja, po kom su poslanici DS-a trebalo da sede na mestima na kojima su u ranijim skupštinskim sazivima sedeli poslanici Srpske radikalne stranke.

"Ne odgovara im ni ovaj kompromis. Mi ćemo sedeti na mestima radikala, ali i to sad ne odgovara. SNS nije sujeverna, pričamo o klupama koje pripadaju skupštini", naveo je Babić.Pn je juče rekao da bi poslanici od sledeće sedmice trebalo da sede po novom rasporedu u skupštinskoj sali ako odbor usvoji takvu odluku.

Predloženo je da u levom delu sale iz ugla predsedavajućeg sede poslanici DS, a u desnom poslanici SNS. Između bi sedele ostale poslaničke grupe i to po snazi u parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track