Egereši: Vojvodina poštuje Ustav Srbije

Skupština Srbije

Egereši: Vojvodina poštuje Ustav Srbije

Politika -
Pokrajina ne traži ni više ni manje nego da se ispoštuje samo onih sedam odsto što je ustavna garancija za našu pokrajinu, kaže poslanik SVM

NOVI SAD - Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da pokrajina poštuje Ustav Srbije i da se očekuje da Ustav poštuje i republički parlament, Vlada i drugi republički organi i institucije.

Povodom stavljanja na dnevni red Skupštine Srbije pokrajinskih amandmana na novi budžet Srbije i Predloga za izmene Zakona o budžetskom sistemu, Egereši je izjavio novinarima da pokrajina ne traži "ni više ni manje nego da se ispoštuje samo onih sedam odsto što je ustavna garancija za našu pokrajinu".

Egereši je rekao da ne bi želeo da preudicira odluku republičkog parlamenta povodom amandmana pokrajine na novi budžet Srbije i dodao da kao građanin očekuje pozitivnu odluku.

"Nažalost, kakvo je raspoloženje u republičkom parlamentu, mislim da sam u tom pogledu idealista i da amandmani Skupštine Vojvodine neće biti usvojeni", rekao je Egereši i napomenuo da je pokrajina i ranije dobijala razne kritike u vezi sa Statutom Vojvodine i Zakonom o nadležnostima pokrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track